Educació en valors

Convivència i participació

ESCOLA VORAMAR

Impulsem activitats que contribueixen a desenvolupar valors fonamentals per a la bona convivència i pel desenvolupament de la pròpia personalitat.

Pla d'acció tutorial

Es tracta de l'actuació de tot el professorat, individualment i col.lectiva pel que fa a la relació amb l'alumnat i les seves famílies. El pla d'acció tutorial és la principal eina de convivència i d'educació en valors a l'escola.

Activitats lectives de desenvolupament valors:

Dins de l'activitat lectiva s'organitzen jornades específiques, assemblees d'alumnes, tallers com: campanyes de recollida de roba, campanyes de recollida d’aliments, activitats solidàries de recaptació de fons per entitats socials, celebració del dia dels Drets dels infants, celebració del dia escolar de la no violència i la pau, jornada de la solidaritat, entre d’altres.

Aquestes activitats són un instrument que contribueix a desenvolupar en els nostres alumnes la solidaritat, la cooperació, la cultura de la pau, el respecte pels drets humans, l’acceptació de la diversitat, el respecte per l’entorn i el medi ambient, la sostenibilitat, la col•laboració amb realitats desafavorides, com a valors integrats dins del marc educatiu de l’escola.

Formació de voluntaris i accions de voluntariat

Les accions de voluntariat van dirigides a l’alumnat de tercer i quart curs de secundària (15 i 16 anys) a través de les quals es creen grups de joves que es troben fora de l’horari lectiu i que de forma coordinada i tutoritzada des de l’escola fan accions de voluntariat a diferents entitats i institucions de caràcter social de l'entorn.

L'objectiu del programa de voluntariat de l'escola es desenvolupar el compromís, solidaritat, responsabilitat, motivació i esforç a l'alumnat creant un marc de treball de compromís i exigència, a l’hora distès i amè, compartint experiències i reflexions i ajudant-los a créixer com a persones.

El projecte inclou les següents tres grans fases, preparació, acció de voluntariat en organitzacions i institucions de l'entorn més immediat i valoració.

El projecte consisteix en una programació d'accions de voluntariat dirigides a l'alumnat de tercer i quart curs de l'etapa de Secundària per tal de formar grups de voluntariat fora de l'horari lectiu, que de forma coordinada i tutoritzada, fan accions de voluntariat en diferents institucions de caràcter social de l'entorn.

En el marc del projecte, es dóna servei a les següents entitats i organitzacions

  • Fundació i Associació Pere Relats – Llar d’avis
  • Associació Apropem-nos – integració de col·lectiu desafavorits
  • Biblioteca M. Gràcia Pont – Classes de suport a nens i nenes de famílies desafavorides
  • Icària Iniciatives Socials, SAL - Centre Ocupacional Bogatell – atenció persones amb disminució intel·lectual
  • Fundació Formació i Treball – Càritas – Campanyes de recollida de roba
  • Parròquia de Sant Francesc d’Assis – Fundació Banc dels Aliments – Campanyes de recollida d’aliments
  • Associació catalana de paràlisi i lesions cerebrals – Participació en els tallers que s’ofereixen als usuaris.
  • Organització de les campanyes solidàries de l'escola de recollida d'aliments, recollida de roba, participació a la Marató, etc.