Wat is Villa Samson?

Villa Samson is een plek waar de patiënten van het UZ Brussel bezoek kunnen krijgen van hun huisdier en/of dierentherapie kunnen volgen. Het is letterlijk een villa, op de campus van het UZ Brussel. Je vindt er 4 kamers voor hondenbezoek en 2 kamers voor kattenbezoek. Elke bezoekruimte is ingericht als een gezellige woonkamer en doet dus in niets denken aan een ziekenhuis. Een bewuste keuze, want we willen net dat mensen hier even kunnen vergeten dat ze gehospitaliseerd zijn.

Villa Samson bezoeken is eenvoudig. Je kan een kamer reserveren via de verpleegeenheid waar je verzorgd wordt of via het formulier dat je terugvindt onder de hoofding 'Praktisch' op deze site. Om het helemaal makkelijk te maken, kan je ook gewoon hier doorklikken naar de registratiepagina.

De ploeg van Villa Samson zorgt ervoor dat je wordt opgehaald in het ziekenhuis en nadien ook weer wordt teruggebracht naar je kamer. Daar hebben we zelfs een speciale Samson-mobiel voor die ook is uitgerust om rolstoelpatiënten te vervoeren. O ja, en niet onbelangrijk: het gebruik van Villa Samson is gratis. Je zal er dus niets van terugvinden op je ziekenhuisfactuur. Met dank aan de meer dan 8.000 schenkers die de bouw en de werking van Villa Samson mogelijk maken.