Het team

Sylvie is de coördinator van Villa Samson. Zij zorgt ervoor dat de werking op wieltjes loopt en is naast aanspreekpunt voor ziekenhuiscollega's ook de contactpersoon voor de patiënten. Ze stuurt een team van gemotiveerde vrijwilligers aan die ingezet worden voor onder meer het onthaal en transport van patiënten.

Sylvie is verpleegkundige van opleiding en heeft lang op een spoeddienst gewerkt. Ze heeft jaren ervaring en kan dus snel en adequaat reageren wanneer zich een medisch noodgeval zou voordoen.

Maak kennis met Vanessa, onze dierentherapeute. Zij werkt voor een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), maar is daarnaast dus ook opgeleid als dierentherapeute. Vanessa is het baasje van Quito en Lilly, twee erg slimme viervoeters van het ras Cavalier King Charles. Deze twee schatten staan samen met Vanessa in voor het luik dierentherapie in Villa Samson.

Vanessa is een mensen -én een dierenmens. Zo kweekt ze Main Coon katten. Twee poezen uit één van haar nesten wonen permanent in Villa Samson: Misty en Luna.

Van Misty en Luna gesproken: dit zijn ze. Twee dotten van katten, lief, sociaal, aanhankelijk. Echte flodderaars, eigenlijk. En dat is net wat Villa Samson nodig heeft. Wie een dipje heeft, voelt zich al snel een ander mens na een kopje van deze twee. Waarmee we meteen ook gezegd hebben dat je niet alleen in Villa Samson terechtkan als je een eigen huisdier hebt, maar er ook gewoon een uurtje kan gaan doorbrengen voor wat tender, love & care van Misty (de grijze) en Luna (de rosse).

We zeiden het al: onze dierentherapeute Vanessa brengt haar eigen goed getrainde hondjes mee naar Villa Samson. Lilly (de donkerharige) en Quito (de lichtharige) zijn werkelijk om op te eten. Naast ontzettend lief zijn ze ook geweldig slim. Een therapiesessie met één van hen is een beetje een feest.

Villa Samson is een vzw en heeft bijgevolg ook een Raad van Bestuur, die waakt over de goede werking van dit waardevolle project. De leden van de Raad van Bestuur ontvangen hiervoor geen vergoeding. Zij zijn betrokken bij Villa Samson omwille van hun expertise én vanuit een persoonlijk engagement.

Prof. Dr. Marc Noppen

Voorzitter

Dominique Van Der Donckt

Algemeen beheerder

Dirk Dansschutter

Founding father

Linda Sonck

Penningmeester

Jan Flament

Secretaris