Over Villa Samson

In 2013 lanceerden we in het UZ Brussel een gek idee: “Wat als we het voor onze patiënten mogelijk maken om hun huisdier te knuffelen?” Ons enthousiasme werd heel even getemperd toen bleek dat tussen droom en daad niet zozeer praktische bezwaren stonden, maar wel een gebrek aan wettelijke regelgeving rond dierenbezoek aan patiënten. Gelukkig laat een omgeving zoals het UZ Brussel - waar het “aantoonbaar anders-zijn” voortdurend gestimuleerd wordt - zich daardoor niet tegenhouden. "Als het niet in het ziekenhuis kan, dan bouwen we een huis nààst het ziekenhuis waar patiënten hun huisdier wél kunnen zien," dachten we.

Danny Verbiest, de geestelijke vader van Samson, hoorde van ons plan en wilde spontaan mee zijn schouders zetten onder dit project. Hij aanvaardde het peterschap, deed een eerste belangrijke gift en kijk, Villa Samson was geboren.

Niet veel later kwam structurele partner Purina aan boord. De producent van honden- en kattenvoer werd meteen de grootste sponsor en zo een belangrijke facilitator van Villa Samson.

Toch is Villa Samson er alleen maar kunnen komen dankzij de warme steun van velen. Duizenden Belgen hebben via een gift hun warm hart laten spreken ten voordele van dit geweldige project. Dankzij velen is Villa Samson vandaag geen droom meer. Het huis staat er en het is klaar om die fantastische plek vol hoop, troost en geluk te worden.

Villa Samson is een initiatief van:

Met de gewaardeerde steun van: