Stoel Yoga

Stoelyoga voor soepele en ontspannen medewerkers

Wat is stoelyoga / kantooryoga?


Stoelyoga is voor iedereen die gezond, energiek en vitaal wil blijven. Het is voor mensen met of zonder yoga-ervaring.  Het is laagdrempelig en voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid, conditie of fysieke beperking. 

Tijdens de lessen staat het respecteren van de eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief omgaan met eventuele beperkingen zoals chronische pijn, carpaal tunnelsyndroom, osteoporose, artritis, duizeligheid, slechte bloedsomloop, stijfheid, mensen die lang zitten gedurende de dag, enz…

Wil je terug in contact komen met je lichaam en stress bestrijden? De yoga-houdingen in stoelyoga zijn functioneel, en ontwikkelen coördinatie, en zijn een uitstekende manier om pijnlijke spieren los te maken en te strekken, stress te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Het helpt de bloeddruk te verlagen, beschermt je gewrichten, en bouwt kracht en balans op.

Yoga is niet alleen voor jong, sterk en atletisch. In feite kan yoga worden aangepast aan mensen van alle leeftijden, fitnessniveaus en vaardigheden.

Yoga gaat niet alleen over het buigen en draaien van je lichaam of het inhouden van je adem. Het is een mechanisme en een technologie om je in die staat van ervaring te brengen waarin je de werkelijkheid ziet zoals die is.

Met stoelyoga, ook wel kantooryoga genoemd,
willen wij medewerkers bij bedrijven kennis laten maken
met een laagdrempelige en effectieve vorm van yoga,
voor meer energie, focus en ontspanning op de werkvloer!


 Fit blijven met stoelyoga

Yoga is in de loop der jaren steeds populairder geworden; omdat het zowel de geest als het lichaam ontspant en het is een geweldige manier om uw musculoskeletale conditie en uw flexibiliteit te verbeteren. Gedaan vanuit een zittende positie oefent het geen druk uit op uw gewrichten.

Fit blijven, ongeacht, is erg belangrijk. Iedereen moet kunnen sporten op een bepaald niveau en met steeds meer mensen die minder actief worden en meer overgewicht krijgen is het belangrijk om verschillende manieren te vinden om actief te blijven!

Stoelyoga is gewoon een andere manier om fit te blijven en gezond te blijven. Stoelyoga heeft voor elk wat wils, en kan heel nuttig zijn voor voor degenen die het grootste deel van hun tijd achter een computer in een stoel doorbrengen.

Kantooryoga is dus hard nodig en houdt medewerkers gezond en vitaal. Het is goed voor medewerker èn bedrijf want het draagt bij aan duurzame inzetbaarheid.