Yin Yoga

"In de stilte ligt kracht"

Wat is Yin Yoga?

Yin is in! Het is niet voor niets één van de meest populaire yogastijlen van dit moment. Yin Yoga focust zich op het mobieler maken van je gewrichten, stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend.

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij de nadruk ligt op het versterken en versoepelen van gewrichten en dieperliggende weefsels (pezen, banden en bindweefsel) Deze krijgen een intense stretch omdat houdingen langere tijd (3-5 minuten) worden vastgehouden. Ondanks dat je enkele minuten stil zit in een houding, wil het niet zeggen dat je niets doet. Integendeel! Yin Yoga kan intens zijn en geeft de mogelijkheid om je (lichamelijke en mentale) grenzen te verleggen. Yin is ontspannen, ontstressen, je beweeglijkheid vergroten en lichaam en geest versterken. Één van de mooiste effecten van Yin Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen.

Je kunt Yin Yoga beoefenen om balans te vinden naast elke actieve of dynamische vorm van beweging, zoals bijvoorbeeld, fitness, sport of een dynamische vorm van yoga. Je kunt het ook beoefenen als balans naast een langdurig eenzijdig fysieke belasting. Hiermee kan je de eventuele gevolgen van zware fysieke/ psychische en/ of eenzijdige arbeid (in een zittende houding, autorijden, etc.) compenseren. Yin Yoga heeft alles te maken met mindfulness.

Het is zijn in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel.