Aktuális

Kedves Résztvevők!


Örömmel értesítünk, hogy elkészült a XXI. Eötvös Konferencia programja és absztraktfüzete! Ezen a linken keresztül tudjátok elérni.

Kérünk Titeket, nézzétek át a füzetben a saját absztraktjaitokat, és amennyiben hibát észleltek, írjátok be az alábbi formba!

Holnaptól pedig a Teams csatornára is felkerültök majd, innentől ott is fogunk Veletek kommunikálni! Kérjük kísérjétek figyelemmel a történeseket és találkozzunk pénteken és szombaton a Teamsen!


Üdvözlettel,

Sinka Andor és Rémai Martin

főszervezők

FONTOS!!! FONTOS!!!


Kedves Jelentkezők!


Hosszas várakozás és gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy a járványhelyzetre való különös tekintettel a Microsoft Teams felületén rendezzük meg a XXI. Eötvös Konferenciátszeptember 25-én és 26-án!

A konferencia előkészületeihez (beosztás elkészítése, Teams csatorna létrehozása) azonban szükség lenne a segítségetekre! Kérjük az alábbi Google form szeptember 4. 23:59-ig történő kitöltésével segítsétek szervezői munkánkat!

https://forms.gle/dTYuXbv6jwchEAQ16

A konferencián mindenki részt vehet és előadhat, aki pozitív bírálatot kapott tavasszal, akkor is ha közben külföldre távozott tanulni, vagy doktori iskolában folytatja tanulmányait.


Amennyiben bármilyen kérdésetek lenne, keressetek minket a konferencia2020@eotvos.elte.hu email címen!


Köszönjük eddigi türelmeteket és várunk Benneteket szeptemberben!


Üdvözlettel:

Sinka Andor Dénes és Rémai Martin

főszervezők


Az absztraktok bírálata megtörtént,
a jelentkezőket kiértesítettük.
Amennyiben igazolásra van szükségetek írjatok a konferencia2020@eotvos.elte.hu email címre!

A Konferencia megtartását jelenleg szeptember 25-26-án tervezzük, bár ez még változhat, igyekszünk folyamatosan informálni mindenkit!

FONTOS KÖZLENDŐ:

Kedves Jelentkezők!

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testületének közleménye, és a kormány rendeletei alapján a XXI. Eötvös Konferencia elhalasztásra kerül. Remélhetőleg az őszi félév elején, szeptemberben meg tudjuk tartani a konferenciát.

Mindazonáltal szeretnék biztatni mindenkit továbbra is a jelentkezésre, a március 15-i határidő továbbra is él.

Az absztraktot bírálása meg lesz oldva, mivel online történik, így azok az emberek adhatnak elő majd szeptemberben, akiknek pozitív elbírálásban részesült az absztraktjuk. Számukra igazolást erről tudunk kiállítani ebben a félévben.

Kérünk, továbbra is kövessétek a hivatalos honlapot, és a Facebook eseményt.

https://www.facebook.com/events/133872261185766/

__________________________________

Az Eötvös József Collegium egyik legfontosabb célkitűzése a szakjuk iránt elkötelezett egyetemi hallgatók előmenetelének támogatása, melynek meghatározó eleme a tudományos konferenciák szervezése. Az Eötvös Konferencia olyan tudományos rendezvény, amelyen az alap-, mester-, és osztatlan képzésben tanuló fiatal előadóknak lehetőségük van szakmai közönség előtt bemutatni önálló, az alapvető egyetemi követelményeken túlmutató kutatási eredményeiket. Az előadás után tudományos diskurzusban vehetnek részt, ahol a szakma jeles képviselői, illetve a hallgatóság soraiban helyet foglaló társaik segítik a munkájukat.

Az Eötvös József Collegium Választmánya 2020. április 17-18. között rendezi meg a XXI. Eötvös Konferenciát, amely 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is elnyerte az ELTE Év Tudományos Rendezvénye díját. A konferenciára a hagyományokhoz híven a bölcsész-, társadalom-, természettudományok, illetve az informatika minden területéről várjuk az előadni kívánó graduális (alap- és mesterképzésen), illetve osztatlan tanári képzésben részt vevő hallgatókat. A konferenciára szeretettel várjuk mind a magyarországi, mind pedig a határon túli egyetemek diákjait.

Jelentkezési határidő:
március 6. 23:59
MEGHOSSZABBÍTVA!
március 15. 23:59

Várjuk jelentkezését!

LEJÁRT!

Az előadások időtartama a szakspecifikumokhoz igazodva a természettudományos és informatikai területeken 15 perc, amelyet 5 perc vita követ, a bölcsészet- és társadalomtudományi területeken 20 perc, melyet 10 perc vita követ. A konferenciára magyar nyelvű, önálló kutatásra épülő, tudományos igényű előadásokat várunk.

A kétnapos interdiszciplináris konferenciára az alábbi tudományterületekről várjuk a jelentkezést:

 • Biológia

 • Filozófia

 • Fizika

 • Földrajz és földtudomány

 • Informatika

 • Irodalomtudomány

 • Kémia

 • Klasszika-filológia

 • Kultúratudomány

 • Matematika

 • Modern filológia (európai és keleti nyelvek)

 • Művészettörténet

 • Nyelvtudomány

 • Orientalisztika

 • Pedagógia és oktatás

 • Színház- és médiatudomány

 • Társadalomtudomány

 • Történelem

Az előadóknak publikálási lehetőséget biztosítunk, a legjobb előadások írásos változata az Adsumus című kiadványunkban kap majd helyet. A konferencia során plenáris előadásokat szervezünk, ahol a magyar felsőoktatás legkiválóbb szakemberei lesznek vendégeink.

Kérdésekre a konferencia2020@eotvos.elte.hu e-mail címen szívesen válaszolunk.

Szeretettel várjuk az előadókat:

Sinka Andor

főszervező

sinkaandor@eotvos.elte.hu

Horváth László

igazgató


Rémai Martin

főszervező

remaimartin@eotvos.elte.hu