Zorgkwekerij "Zonneveld"

Aan de rand van Gouda Noord ligt in polder Bloemendaal Zorgkwekerij “Zonneveld”

Zorgkwekerij “Zonneveld” is een kleinschalige natuurlijke kwekerij waar kinderen heerlijk kunnen meehelpen en ontspannen. Even geen smartphone, tablet of PC, maar gewoon lekker spelen, helpen en ontdekken in de tuin en natuur!

Begeleiding op maat

De visie van de zorgkwekerij is kleinschalige passende begeleiding in een natuurlijke omgeving. De begeleiding wordt geboden door zorgprofessionals, waarbij de hulpvraag van het kind centraal staat.

De kwekerij is in het groeiseizoen van maandag tot en met zaterdag open. In de wintermaanden is de kwekerij beperkt open. Het streven is om ook buiten het groeiseizoen in de vakanties 2 dagdelen per vakantieweek activiteiten te organiseren.

Er is plaats voor 3 á 4 kinderen in de basisschoolleeftijd. Omdat de kwekerij grenst aan water is een zwemdiploma verplicht

Aan het natuurgebied “Polder Bloemendaal”

Aangrenzend aan de zorgkwekerij bevindt zich natuurgebied “Polder Bloemendaal”. In dit natuurgebied kun je heerlijk wandelen, spelen en ontdekken. Vanaf de kwekerij is dit natuurgebied lopend of met ons bootje bereikbaar.

De zorgkwekerij is een echte natuurkwekerij, wat inhoudt dat er geen elektriciteit en stromend water aanwezig zijn. Echt helemaal Basic. Wel heeft de kwekerij een eigen zonnepaneel waarmee de kwekerij van water wordt voorzien.

We hebben een speciale milieuvriendelijk composttoilet en er is altijd schoon water om handen te kunnen wassen.

Vervoer en Financiering

Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden, worden de kinderen vanaf onze praktijklocatie vervoerd naar de kwekerij. In overleg kunnen de kinderen thuis opgehaald en gebracht worden.

Kinderen zorgen zelf voor eten en drinken. Speciale kookactiviteiten worden vooraf aangekondigd.

Financiering kan middels een beschikking (Zorg In Natura of PGB), individuele begeleiding.