WV DE IJSBREKERS HAALTERT vzw

Startpagina

Startpagina


Welkom op de site van WV De IJsbrekers Haaltert vzw.

Club Wandelsport Vlaanderen, nummer 3398.

De IJsbrekers heten u van harte welkom op hun website.

Onze wandelvereniging zag het levenslicht eind augustus 1999. In januari 2000 was onze eerste wandeltocht een feit. We konden er 382 deelnemers verwelkomen. Hoewel de eerste aarzelende stapjes nooit makkelijk zijn, konden we ons toch gelukkig prijzen dat de mensen die de drijvende kracht vormden achter onze club al heel wat ervaring hadden opgedaan op organisatorisch vlak. Weliswaar niet bij een wandelvereniging, wel bij de Jeugdwerking WTC Trekvogels Haaltert. Dit is de eerste Belgische jeugdwielertoeristenclub. Uit deze vereniging zijn de IJsbrekers gegroeid.

Vanwaar nu de naam IJsbrekers? Op een gegeven moment zaten de initiatiefnemers van de IJsbrekers rond de tafel te discussiëren over welke naam de nieuwe club zou krijgen. Ieder had wel een ander idee en om de impasse te doorbreken zei één van de toekomstige bestuursleden ‘Wel, om het ijs te breken: DE IJSBREKERS’. Op deze manier kwam onze club aan haar naam.

De IJsbrekers organiseren momenteel een drietal wandeltochten per jaar. Onze Bevrijdingstocht in september en onze IJsbrekerstocht in november zijn onze klassiekers. In 2009 besloot het bestuur om in juli 2010 ook een midweektocht te organiseren. Deze wandeltocht werd ‘Tocht der Franschmannen’ gedoopt. Met de ‘Franschmannen’ bedoelen we de talrijke mannen die vrouw en kinderen thuis achterlieten om in Frankrijk seizoensarbeid te verrichten. In de 19de eeuw was Vlaanderen immers een arme regio. Seizoensarbeid was dan ook een manier om het bescheiden inkomen aan te vullen.

Op onze wandeltochten proberen we om de mensen zoveel mogelijk te laten genieten van de vele trage wegen die we ter onze beschikking hebben. Het resultaat is een verkeersluwe wandeltocht boordevol afwisseling. Beslist een bezoekje waard!

De IJsbrekers Haaltert

U vindt ons ook op FACEBOOK