Välkommen till vår hemsida!

Här ser du Elisabeth och Kaj i Rättviks sommarrodelbana

Vi är aktiva inom organisationen SeniorNet Sweden. I den lokala föreningen SeniorNet Märsta/Sigtuna håller Kaj föredrag föredrag och teman speciellt anpassade till målgruppen 55+. Vi har en aktiv grupp släktforskare och där hjälper vi till med teknik och tips.

Elisabeth arbetar väldigt mycket med släktforskning och har flera olika projekt igång för sig själv, svärsöner och bekanta.

Kaj har en egen konsultverksamhet, där han hjälper äldre med deras datorer. Till denna firma har han en egen hemsida.

Till våra släktforskningsprojekt använder vi Arkiv Digital, för sökning i kyrkböcker, och My Heritage, för att dokumentera våra projekt. Vi använder programmet Family Tree Builder i Windows för att bygga släktträd och spara referensdata, och sedan kopieras detta till vår site boman-winberg.myheritage.com.

Genom att ha släktträden på internet hos My Heritage kan vi utnyttja möjligheten att få "smart matches" mot alla andra släktträd de lagrar på nätet. På så sätt har vi hittat många anfäder, som vi kunnat komplettera med.

My Heritage har också en mycket användbar funktion "record matches", som innebär att vi kan få träff på miljontals indexerade dokument med data från folkräkningar mm i en stor del av världen.