Wijn & Olijfolie

Welke soorten olijfolie?

Olijfolie is een plantaardige olie die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al lang met olijfolie bekend, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor het begin van onze jaartelling gebruikt werd. Rond 1200 voor Chr. brachten de Feniciërs de olijfboom naar Italië. Olijfolie wordt vooral bij de voedselbereiding gebruikt. In veel landen rond de Middellandse Zee is olijfolie al duizenden jaren van belang in verschillende toepassingen

Olijfolie extra vierge van superieure kwaliteit, rechtstreeks verkregen door middel van koude persing. Marko Polo extra vierge olijfolie wordt geproduceerd van olijven op het Kroatische eiland Korcula van de soorten Lastovka, Drobnica en Oblica in een perfecte hoeveelheid zodat de beste olijfolie een specifiek zacht aroma en smaak verkrijgt.

Wat betekent het om extra vierge olijfolie te gebruiken?


Extra vierge olijfolie is echt de gouden standaard voor hoogwaardige bakoliën. Hieronder zullen we ingaan op wat deze normen zijn en waarom EVOO een goede keuze is. Wat "extra vierge" betekent vanuit het oogpunt van extractie + productie. Olijfolie valt uiteen in twee hoofdcategorieën: olijfolie van eerste persing en geraffineerde olijfolie.
Welke olijfolie kan ik het beste kopen?


Er is geen standaard voor extra vierge olijfolie die elke olijfolieproducent en -verkoper in de VS of overzee toepast, zegt Devarenne. "Al dit gepraat over normen kan verwarrend zijn, maar het belangrijkste om te weten is dat extra vierge de lekkerste en gezondste keuze is", zegt Devaranne.
Waarom is olijfolie het gezondste vet op aarde?


Studies tonen aan dat de vetzuren en antioxidanten in olijfolie een aantal krachtige gezondheidsvoordelen kunnen bieden, waaronder een verminderd risico op hartaandoeningen. In dit artikel wordt besproken waarom extra vierge olijfolie een van de gezondste vetten is.
Wat is gezondere olijfolie of extra vierge?


Het simpelweg persen van de olijven resulteert in een aanzienlijk minder zure, over het algemeen gezondere olie. En je wilt extra vierge olijfolie die is geperst. Hoe zit het met de voordelen van olijfbladextract?
Zijn er gezondheidsvoordelen aan olijfolie?


Tientallen andere onderzoeken hebben immers belangrijke gezondheidsvoordelen gevonden die verband houden met olijfolie. En hoewel deze laatste bevinding provocerend is, is het nog steeds maar één onderzoek - en nog een heel kleine. "We hebben het over een geïsoleerd biologisch effect, de vernauwing van bloedvaten.
Welke soorten wijn?

Kroatië heeft een grote diversiteit aan witte wijn. Veel witte wijn uit Kroatië worden gemaakt van echte authentieke Kroatische druivenrassen zoals de Pošip, Graševina, Pinot Grigio, Riesling, Cetinka of Gewürztraminer. Witte wijn uit Kroatië is er in diverse smaken, zowel droge witte wijn als zoete witte wijn.

Kroatië heeft een grote diversiteit aan rode wijn. Veel rode wijnen uit Kroatië worden gemaakt van echte authentieke Kroatische druivenrassen zoals de Plavac mali, Frankovka, Zweigelt, Cabernet Sauvignon. Rode wijn uit Kroatië is er in diverse smaken, zowel droge rode wijn als (half) zoete rode wijn.