Netwerkcafés

Inspiratie voor leren, werken en ondernemen

Netwerken en workshops met zo'n 100 mensen

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, wil je nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen, je ervaring laten gelden in een nieuwe baan, aan de slag met ondernemerschap? Dan nodigen we je graag uit voor een van onze maandelijkse Netwerkcafés.

Daar kun je werken aan je netwerk, aan je digitale vaardigheden, kom je er eindelijk achter wat je wilt nu je later groot bent, doe je inspiratie op voor ondernemerschap, leer je over jezelf vertellen op een manier die de interesse van andere mensen wekt.

Zodat je als mens makkelijker in verbinding komt met andere mensen, je als werkzoeker beter in gesprek raakt met werkgevers, en als ondernemer effectiever contact maakt met opdrachtgevers.

Teams van enthousiaste vrijwilligers organiseren deze maandelijkse Netwerkcafés in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn en Eindhoven.

Hieronder zie je een overzicht van de eerstvolgende bijeenkomsten.

Toegang is gratis.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Overzicht eerstvolgende evenementen

Als vijftigplusser heb je een enorme hoeveelheid ervaring en kennis opgebouwd. Je kunt natuurlijk blijven proberen om een baan te vinden waarin je die kwijt kunt.

Maar als je jouw ervaring en kennis nou eens gaat inzetten om een samen een onderneming te starten? Of om een bestaande zaak een stap verder te brengen?

Op dinsdagmiddag 11 december krijg je de kans om te onderzoeken of dit bij jou past, tijdens een speciale bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam, Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur. In De Nieuwe Poort, Weena 711, 1 minuut lopen van Rotterdam CS.

Deelname is gratis.

Ervaar in één middag dat ondernemen misschien wel veel leuker is dan je ooit had gedacht!

Woensdagmiddag 12 december komen bij Netwerkcafé Amsterdam in Post Oost een hoop onderwerpen langs waarmee je te maken krijgt tussen verlies van werk en het vinden van nieuw werk.

Voordat je met goede moed op zoek gaat naar nieuw werk, moet je eerst het verlies van je baan verwerken. Rouwen is noodzakelijk. Emoties en stress moeten uit je lijf zodat je weer in jezelf gaat geloven. Dit komt een juiste uitstraling én houding ten goede.

Vervolgens ga je aan de slag om in gesprek te komen met mensen die jou verder kunnen brengen op weg naar werk of opdrachten. Dat betekent: hulp vragen aan anderen. Hoe doe je dat?

En ga je in zee met recruiter of uitzendorganisatie, waar moet je dan op letten? In twee workshops worden jou advies, tips en trucs en inzicht gegeven over hoe een match tot stand wordt gebracht.

Tenslotte, wij hebben een primeur, een outdoor activiteit, mindful wandelen. Wees er als eerste bij!

Woensdagmiddag 12 december 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:20 uur. Einde: 17:45 uur. Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, vlakbij station Muiderpoort.

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. We zien momenteel sectoren die enorm groeien en andere die krimpen. Veel mensen moeten werk vinden een andere sector dan waar ze eerder werkten. Heel veel organisaties zijn nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers.

Dit vraagt om werving, selectie en matching op taken en vaardigheden (skills) in plaats van op functies, beroepen en opleidingen. Die skills-benadering maakt matchen tussen werkgever en werkzoeker als het ware 'sector-onafhankelijk'.

Skills zijn niet statisch, die kun je ontwikkelen. Op vrijdag 14 december bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.

Vrijdag 14 december 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur. Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam, goed beloopbaar vanaf station Zaandam.

Als je in je kracht staat, doe je de dingen op de manier zoals je ze zelf wilt doen, niet omdat ze moeten. Veel mensen hebben zichzelf bepaald gedrag aangeleerd. Omdat hun ouders dat wilden, hun leraar, hun baas, hun voetbaltrainer. Daardoor zijn ze soms te veel afgedreven van wat ze zelf graag willen.

Natuurlijk zitten er in elk leven dingen die móeten, maar als je te veel dingen doet die moeten, kun je beter een ander leven kiezen, of een andere baan. En: je hebt altijd meer te kiezen dan je denkt.

Wil je hiermee aan de slag én je ervaring en expertise met anderen delen?

Kom dan maandagmiddag 17 december a.s. naar Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur, 1 minuut lopen van station Amsterdam Zuid. Je kunt kiezen uit 6 workshops.

... en waar te beginnen? Veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk? Hoe pak je dat aan en wat zoek je in je volgende baan? Je staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in je carrière maar hoe ziet de arbeidsmarkt anno 2019 eruit en hoe pas jij daar (weer) in?

Zit jij ook met dit soort belangrijke vragen? Je krijt antwoord op dinsdagochtend 18 december tijdens de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht in Parnassos Cultuurcentrum.

  • Dinsdagochtend 18 december 2018. Inloop 9:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 13:00 uur.
  • Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Donderdag 10 januari Netwerkcafé Eindhoven: Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden

In de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Eindhoven richten we de blik op het waarmaken van je goede voornemens in het komende jaar.

  • Donderdagochtend 10 januari, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Locatie: Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM Eindhoven
  • Kosten: Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Meer weten? Stuur een mail naar werkenvoorelkaar@gmail.com, of bel 020-6755355.

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, netwerkcafezaanstad.nl

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafe.hoorn@gmail.com, netwerkcafehoorn.nl

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafe.eindhoven@gmail.com, netwerkcafeeindhoven.nl

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hoorn en Eindhoven zijn activiteiten van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984

Privacyverklaring