Netwerkcafé Zaanstad

17 oktober: Informatieochtend eerste Werkestafette Zaanstad

Werkestafette Zaanstad is een coöperatief programma om elkaar aan werk te helpen. In Amsterdam zijn al zes Werkestafettes gehouden en deze waren een groot succes: 60% van de deelnemers vindt binnen 6 maanden betaald werk. Op dinsdagochtend 17 oktober zijn er twee (gratis) informatiebijeenkomsten voor de Werkestafette Zaanstad.

Ronde 1: Inloop vanaf 09.00 uur, bijeenkomst van 09.30 uur tot 11.00 uur

Ronde 2: Inloop vanaf 10.30 uur, bijeenkomst van 11.00 uur tot 12.30 uur

Plaats: Buurthuis de Kolk, Klampersstraat 1, 1502 VP Zaandam. Goed te bereiken met openbaar vervoer, 10 minuten lopen van Station Zaandam. Betaald parkeren.

Klik hier om je vooraf aan te melden.

Duur van de Werkestafette

De Werkestafette Zaanstad start een week na de informatiebijeenkomst. Het programma loopt van dinsdag 24 oktober tot en met dinsdag 5 december.

Hoe werkt het?

Uitgangspunt van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, te mailen of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om zijn mogelijkheden, vragen en behoeften scherp te krijgen dan jezelf.

Tijdens de Werkestafette ga je in groepjes van 5 tot 6 personen met en voor elkaar aan de slag om werk te vinden, begeleid door een coach.

Dat doe je zeven weken lang. Elke week is er een workshop waarin je meteen ook met je groep resultaten boekt. En tussendoor ga je gericht aan de slag om voor elkaar kansen te creëren op werk.

Samenwerking met 2plus1

Om je kans op succes nog verder te vergroten, werken we samen met het Zaanse initiatief 2plus1. Tijdens de Werkstafette organiseren we met 2plus1 drie lunchmeetings bij een bedrijf, waar we verbinding maken met werknemers die zich willen inzetten voor werkzoekenden. Die meetings zijn op 9 november, 23 november en 14 december.

Aanbevolen door ex-deelnemers

Ex-deelnemers zijn enthousiast. Een paar aanbevelingen:

“Leuk, energieopwekkend, collegiaal, gefocust, meedenken, een verademing”

“Een eye opener voor werkzoekenden”

“Kom terug in je eigen energie en laat je inspireren door andere 50plussers”

“Aanrader, professioneel georganiseerd, prettig gebracht, breed aanbod van aandachtspunten, goeie oefeningen”

“Doen! Het is leuk en spannend, je staat niet meer alleen, het is een warm bad.”

Een overzicht van de eerdere activiteiten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Werkestafette Zaanstad is een activiteit van Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.