Netwerkcafé Zaanstad

Werkestafette Zaanstad

Werkestafette Zaanstad is een coöperatief programma om elkaar aan werk te helpen. In Amsterdam, Zaanstad en Haarlem organiseerden we in totaal al twaalf Werkestafettes. 60% van de deelnemers heeft binnen een half jaar betaald werk.

De derde Werkestafette Zaanstad start dinsdagochtend 10 april 2018 en loopt, met één onderbreking in de Pinksterweek, door tot en met dinsdagochtend 29 mei.

Vooraf, op dinsdagochtend 27 maart is de informatiebijeenkomst in Zaandam. Mocht je die dag niet kunnen, dan kun je op maandagochtend naar de informatiebijeenkomst in Amsterdam.

Klik hier om je in te schrijven voor de informatiebijeenkomst.

Tijdens de informatiebijeenkomst laten we zien hoe de Werkestafette werkt, wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Je kunt je daar ook meteen aanmelden voor deelname.

Lees hieronder meer over de Werkestafette.

De eerste Werkestafette Zaanstad was een groot succes

Plaats: Buurthuis de Kolk, Klampersstraat 1, 1502 VP Zaandam. Goed te bereiken met openbaar vervoer, 10 minuten lopen van Station Zaandam. Parkeren in de directe omgeving is gratis.

Duur van de Werkestafette

De derde Werkestafette Zaanstad start op dinsdag 10 april en loopt, met één onderbreking in de Pinksterweek, door tot en met dinsdag 29 mei 2018.

Aanmelden voor Werkestafette Zaanstad 3

Heb je de informatiebijeenkomst bijgewoond? Klik dan hier om je aan te melden als deelnemer voor de derde Werkestafette Zaanstad

Hoe werkt het?

Als je je werk kwijtraakt, raak je ook je collega's kwijt. Je staat er elke dag weer alleen voor om werk te vinden: bedenken wat je wilt, wat je kunt, waar je kansen liggen, zorgen dat je aan tafel komt bij een werkgever. De Werkestafette geeft je zeven weken lang weer collega's waarmee je dagelijks contact hebt, die met je meedenken, die jouw 'stok achter de deur' zijn, die je helpen om succesvol te zijn in het vinden van werk.

Uitgangspunt van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, te mailen of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om zijn mogelijkheden, vragen en behoeften scherp te krijgen dan jezelf.

Tijdens de Werkestafette ga je in groepen van vijf met en voor elkaar aan de slag om werk te vinden, elk begeleid door een groepscoach.

Dat doe je zeven weken lang. Elke week op dinsdagochtend van 9:30-13:00 is er een workshop waarin je meteen ook met je groep resultaten boekt. Tussendoor ga je gericht aan de slag om voor elkaar kansen te creëren op werk. En je gaat ontdekken dat al die dingen waarvan je aan 't begin denkt dat ze onmogelijk zijn, wel degelijk blijken te werken. En dat 't nog leuk is ook!

Verbinding met het bedrijfsleven

Om je kans op succes nog verder te vergroten, organiseren we aansluitend op de Werkestafette samen met het initiatief 2plus1 een lunchmeeting, waar deelnemers van de Werkestafette verbinding maken met werknemers die zich willen inzetten voor werkzoekenden, zoals bij Ahold/Delhaize en de Rabobank.

Aanbevolen door ex-deelnemers

Ex-deelnemers zijn enthousiast. Een paar aanbevelingen:

“Leuk, energieopwekkend, collegiaal, gefocust, meedenken, een verademing”

“Een eye opener voor werkzoekenden”

“Kom terug in je eigen energie en laat je inspireren door andere 50plussers”

“Aanrader, professioneel georganiseerd, prettig gebracht, breed aanbod van aandachtspunten, goeie oefeningen”

“Doen! Het is leuk en spannend, je staat niet meer alleen, het is een warm bad.”

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

De organisatoren en coaches van de Werkestafette leveren hun bijdrage aan de Werkestafette vrijwillig. Omdat ze geloven in de aanpak en het belangrijk vinden dat ook jij betaald werk vindt of creëert. Van jou als deelnemer verwachten we dat je je tijdens de Werkestafette 12 tot 16 uur per week serieus inzet, dat je je openstelt voor nieuwe dingen, en dat je een actieve bijdrage levert aan het succes van jouw groep.

Werkestafette Zaanstad is een activiteit van Netwerkcafé Zaanstad / Stichting Werken voor Elkaar. Organisatie is in handen van vrijwilligers. Het programma wordt bijgestaan door professionals in arbeidsbemiddeling en loopbaancoaching.

Archief

Een overzicht van de eerdere activiteiten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Werkestafette Zaanstad is een activiteit van Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Blijf op de hoogte

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.