Netwerkcafé Zaanstad

14 september 2018: Werken, maar niet in loondienst

Je bent mogelijk al enige tijd op zoek naar een onderneming of een ondernemer die jouw nieuwe werkgever kan/wil worden en die jijzelf wel als werkgever wilt hebben. Maar heb je weleens totaal anders naar deze uitdaging gekeken? Heb je weleens overwogen zelf ondernemer te worden? Om je bij die afweging te helpen, organiseert Netwerkcafé Zaanstad op vrijdag 14 september een speciale ochtend Werken, maar niet in loondienst.

Zowel de persoonlijke als de zakelijke kanten van zelfstandig ondernemerschap komen dan aan bod in vijf workshops. We zijn te gast in het Zaantheater.

Wanneer: Vrijdag 14 september 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur

Waar: : Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma vrijdagmorgen 14 september - Zaantheater

09.00 Inloop en netwerken

09.30 Welkom

09.35 Inleiding door Ron van Raaphorst

10.00 - 11.15 Workshops ronde 1

Je kunt uit elke ronde één workshop volgen.

Een goed verhaal betekent een volle zaal – Dorine Mobron (dovision.nl)

Als communicatietrainer en gedragsdeskundige voor grote bedrijven, ontdekte Dorine Mobron dat mensen pas echt in beweging komen als ze ‘weten & voelen waarom’.

De titel van deze workshop is een citaat van Adèle Bloemendaal. Als artiest op de planken, moest zij zich -heel direct en ín het moment- kunnen verhouden tot haar publiek. Anders geen (of lauw) applaus en dito recensies. In zekere zin geldt dat ook voor een ondernemer.

Je krijgt een aantal kernvragen die je helpen om je kernboodschap samen te stellen (en je kunt je eerste resultaat terplekke delen en toetsen). Met diezelfde vragen kan je ook nog eens je kernboodschap jaarlijks herijken want immers: ‘de wereld draait door’. Met andere woorden: jij en je omgeving zijn voortdurend in ontwikkeling.

Daarna krijg je tips en aanwijzingen voor het verzamelen en bewerken van ‘uit het leven gegrepen’ anekdotes die je kernboodschap kracht bijzetten doordat je een context meegeeft. Die context zorgt ervoor dat mensen het op zichzelf kunnen betrekken en zich met jou en je aanbod, willen verbinden.

Je kernboodschap en je anekdote(s) zijn de springplank voor je business plan, je marketing, je netwerkgesprekken.

Franchise, zo werkt dat - Jurgen Aarts

Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Als je van je hobby je werk kunt maken, dan mag je de hele week met jouw hobby bezig zijn. Een goede franchise-formule neemt je veel werk uit handen zodat jij je kunt concentreren op jouw kernactiviteiten. Je bent ondernemer en maakt gebruik van de kennis en mogelijkheden van een professionele organisatie.

Als franchisenemer is het gemakkelijk een start te maken als ondernemer, omdat je op een al rijdende trein springt. De franchisegever heeft ervaring en kennis die je goed kunt gebruiken. Honderden franchise-organisaties zijn op zoek naar enthousiaste mensen, die van aanpakken weten. Misschien zit er maar ééntje bij die jou aanspreekt. Dan is het leuk om kennis te maken.

Jurgen vertelt vanuit zijn eigen ervaring: hij en zijn vrouw voeren als jaren franchise-winkels in Noord-Holland, waarvan twee in Zaanstad.

Blij, sterk en vol zelfvertrouwen ondernemen– Ron van Raaphorst (ronvanraaphorst.nl)

In de workshop werken we met 4 thema’s:

· Wie ben ik? Waarin we ingaan op de innerlijke mens en zijn behoeftes en wensen.

· Wat wil ik? Je doelstellingen duidelijk hebben

· Wat kan ik? Waarin we ingaan op de kwaliteiten en vaardigheden.

· Wat voel ik? Hoe gaan we om met de emoties die komen kijken bij een zeer belangrijke beslissing.

En als extra: Wat heb ik nodig? Praktische informatie.

Ron van Raaphorst maakte in 2010 de overstap van zeevaart naar eigen ondernemerschap en later ook mentoring en coaching.

11.15- 11.45 Pauze

11.45 - 13.00 Workshops ronde 2

ZZP, zelfstandig zonder problemen - Harry Melchers (hmfm.nl)

Zelfstandige Zonder Personeel, wat houdt dit nu precies in en zou dit iets voor mij kunnen zijn als alternatief op een dienstverband bij een werkgever? Vanuit zijn persoonlijke ervaring als ZZP’er, geeft Harry inzicht in de keuzes en afwegingen die hij hierbij heeft gemaakt.

Hoe kun je als ZZP’er starten en waar moet je dan rekening mee houden. Deze workshop probeert een zo compleet mogelijk beeld te geven van de uitdagingen die je als ZZP’er te wachten staan. Zaken zoals: hoe kom ik aan mijn opdrachten? Welk tarief kan ik hanteren? Hoe moet ik mij verzekeren? Hoe zorg ik voor een volwaardig inkomen?

Harry maakt in zijn workshop gebruik van tal van praktijkvoorbeelden. Hij kan putten uit een lange historie als zelfstandig adviseur en projectleider voor facilitaire zaken.

De kracht van positieve communicatie –Inez hoedjes (hat-trick.nl)

Complimenteren kun je leren. In een korte tijd ga je aan de slag met het ontdekken van de kracht van positieve communicatie. Hoe maak je een compliment, hoe kun je een welgemeend compliment inzetten en hoe formuleer je een succesvol compliment. Je gaat actief aan de slag!

Inez traint communicatieve vaardigheden vanuit een achtergrond in de praktijk. Haar grote passie is het adviseren en coachen van Grijze Tijgers, 45+ ondernemers.

Een goed verhaal betekent een volle zaal – Dorine Mobron (dovision.nl)

Dorine herhaalt haar workshop in de tweede ronde, zodat alle deelnemers in staat zijn haar (goede) verhaal, kernvragen en tips tot zich te nemen. Voor meer informatie zie onder Workshops ronde 1.

Aanmelden

Wanneer: Vrijdag 14 september 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur

Waar: : Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.