Netwerkcafé Zaanstad

28 februari 2018: Je kunt meer dan je denkt

Op woensdagochtend 28 februari organiseert Netwerkcafé Zaanstad zijn maandelijkse themabijeenkomst met keynote, netwerken en workshops. Deze maand staat de bijeenkomst, waar zo'n 150 deelnemers worden verwacht, in het teken van Je kunt meer dan je denkt.

Tijdens dit evenement leer je als werkzoekende vijftigplusser op diverse manieren jouw kwaliteiten in beeld te brengen. Weet wat je ‘in huis hebt’ en je energie kan weer volop stromen om de volgende stappen te zetten. En met de vele frisse en nieuwe ideeën krijg je een lekker duwtje in de rug. Leerzaam, gezellig en met mogelijkheden om je nieuwe doelen een frisse start te geven.

Waar: Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam.

Wanneer: woensdagochtend 28 februari 2018, inloop 9:00, start programma 9:30, einde: 13:00

Netwerkcafé Zaanstad wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma woensdagochtend 28 februari 2018

09.00 uur Inloop en netwerkoefening

09.30 uur Welkomstwoord Netwerkcafé Zaanstad door Marjon Bartelds

09.35 uur Gastspreker Jan Willem van Sandick

10.00 uur - 11.15 uur Workshops, Ronde 1

Storytelling voor Dummies – Mindsetbroers (www.mindsetbroers.nl)

Niek van der Lep en Jeffrey Wildeboer zijn door de wol geverfde Trainers/Coaches die een voorliefde hebben voor het aanleren van nieuwe gedragspatronen, de zogenaamde, eventueel, vereiste mindset. Storytelling is het toepassen van verhalen om een doel te bereiken. Verhalen zijn namelijk een ideale manier om contact te maken, mensen te raken, te verleiden, zingeving of helderheid te bieden. Hoe raak jij de ander? Welk verhaal heb jij dat je graag wilt delen en hoe kun je dit inzetten in je dagelijks leven of op de werkvloer? De MindsetBroers inspireren en geven jou inzicht in hoeveel waarde jij kunt leveren, simpelweg ...door je verhaal op de juiste en meest gestructureerde wijze te vertellen.

Zet jezelf aan - van uitstellen naar DOEN – Linda de Groot (www.ldgcoaching.weebly.com)

Dit is dé workshop voor enthousiaste uitstellers. In deze workshop neemt Linda je mee in de mysterieuze wereld van het uitstellen. Want hoe werkt dat toch? Je neemt jezelf iets voor, je bent het echt van plan, en vervolgens komt het er toch niet van. Leer hoe uitstellen voor jou werkt, en wat jij nodig hebt om die eerste stap te zetten, en dan de volgende, en de volgende .. om jouw doel te bereiken.

Hoe kan ik mezelf zijn in sollicitatiegesprekken – Jan Willem van Sandick (www.peoplesbusiness.nl)

Als je in netwerk- en sollicitatiegesprekken iets over jezelf vertelt, is het moeilijk om jezelf te zijn. Je schaamt je misschien voor mindere kanten van jezelf of voor fouten die je in het verleden hebt gemaakt. Hoe kwetsbaar moet je je opstellen? Of weet je niet zo goed welke positieve dingen je over jezelf kunt vertellen. Of je weet niet wat je wilt of wat je doel is in die gesprekken. Jezelf zijn en tegelijkertijd goed overkomen in netwerk- en sollicitatiegesprekken: Kan dat eigenlijk wel? Je moet jezelf toch verkopen? De spannende vraag is dus: kan ik mezelf (goed) verkopen .. juist door mezelf te zijn? Jan Willem van Sandick geeft in deze interactieve workshop tips en trucs aan je mee.

11.15 uur- 11.45 Pauze

11.45 uur - 13.00 uur Workshops, Ronde 2

Bescheidenheid siert de mens? – Brenda Tjipjes en Peter Bennen

In deze workshop gaat het om bewustwording van het effect van taal in solliciteren, zowel schriftelijk als persoonlijk. Opgemerkt worden betekent: jezelf laten zien en horen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor veel mensen voelt het namelijk niet als makkelijk: je kwetsbaarheid tonen, je visie of motto delen, je vakmanschap verwoorden, je overtuiging uitstralen, je wensen uiten. Wat maakt dit nu zo lastig? In eerste instantie is het een kunst om de woorden ervoor te vinden. En vaak gaat het verwoorden ook nog eens gepaard met belemmerende gedachten: ‘ja, dat zeg je toch niet’, ‘als ik dat zeg kom ik dan niet te arrogant over en ‘ja, mijn sterke punten, dat kan je beter aan anderen vragen; die weten dat beter’. Toch is het belangrijk dat je jezelf durft te laten zien en horen.

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief en CV – Paul Muller

Paul heeft jaren ervaring als arbeidsdeskundige, trainer en coach. Hij behandelt in deze workshop de opbouw en structuur van het CV en de motivatiebrief. Zo legt hij het verschil uit tussen een basis en een functioneel CV. Bij de motivatiebrief legt hij het accent op het schrijven van de motivatie en creatieve begin- en sluitzinnen.

Laat je horen! – Lieke Hoogland (www.zinghetmaar.nl)

Stembevrijder Lieke Hoogland start de workshop met een warming-up met eenvoudige fysieke oefeningen. Daarna ga je lucht geven aan wat er in je leeft en kom je op adem. Je gaat opnoemen wat je allemaal kunt, dat gaan we lekker on-hollands overdrijven: “Yes I can!“ Dit is een actieve workshop in een veilige setting waarbinnen we aandacht besteden aan je zelfvertrouwen. Je komt in je kracht, je gaat ruimte voelen. Schrijf je snel in, want deze workshop heeft slechts plek voor een beperkt aantal deelnemers.

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden

Netwerkcafé Zaanstad is mede mogelijk door de hartelijke steun van het Zaantheater

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.