Netwerkcafé Zaanstad

25 juli 2018: Contacten leggen waar je wat aan hebt

Als je verder wilt komen met het vinden van nieuw werk of nieuwe opdrachten als ondernemer, weet je dat je contact moet maken en in gesprek moet met andere mensen. Mensen die je al kent, mensen die je via via kent, nieuwe mensen. Als je dat moeilijk vindt, dan ben je niet de enige. Maar het is leuker en makkelijker dan je denkt! Ook, of misschien wel juist als je ‘niet zo’n snelle prater’ bent. Als je maar weet hoe het moet. En het gaat doen.

Op woensdag 25 juli biedt Netwerkcafé Zaanstad je een ochtend vol met workshops die allemaal gaan over Contacten leggen waar je wat aan hebt. We zijn dan te gast op zomerlocatie De Groote Weiver.

Wanneer: Woensdag 25 juli 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur

Waar: De Groote Weiver, Industrieweg 1a te 1521 NA Wormerveer (let op: andere locatie dan anders!)

De Groote Weiver is goed bereikbaar per fiets en auto. Parkeren is gratis. Klik hier voor routebeschrijving.

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden


De Groote Weiver is goed bereikbaar per fiets en auto. Parkeren is gratis. Klik hier voor routebeschrijving.

Programma woensdagmorgen 25 juli - De Groote Weiver

09.00 Inloop en netwerken

09.30 Welkom

09.35 Inleiding door René de Leeuw (werkenvoorelkaar.nl)

10.00 - 11.15 Workshops ronde 1

Je kunt uit elke ronde één workshop volgen.

Hoe voer ik een goed koffiegesprek – Hans Koenis (Koenis Training en Coaching)

Koffiegesprekken zijn een goede manier om je netwerk te versterken en je te oriënteren op nieuw werk. In deze workshop leer je hoe je een goed koffiegesprek houdt. Wat vraag je wel, wat vraag je niet? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen? Je krijgt veel tips op een interactieve wijze aangereikt, waarmee je zelf verder kunt. Zo ben je beter voorbereid op komende netwerkgesprekken. Je leert kijken, je leert openstaan voor de ander. Je leert focussen.

Hans Koenis leert je beter presenteren en communiceren door middel van ervarend leren met een persoonlijke, vriendelijke aanpak waarbij jouw doel voor ogen staat. Door zijn humor en zijn open houding weet hij een vertrouwde sfeer te creëren. Hierdoor voelen deelnemers zich snel op hun gemak en presenteren zich met meer zelfvertrouwen en overtuiging en op een manier die bij hen past.

Zo bel je jezelf naar binnen – Paula Oomen (Paula Oomen Concept, Design, Consultancy)

Een belangrijk onderdeel van netwerken, zijn persoonlijke gesprekken aangaan waarin je wat van elkaar te weten komt en elkaar kunt hulpen. Een heel directe manier om in gesprek te komen met iemand waar je heel graag verbinding wilt maken, is: bellen voor een afspraak. Veel mensen vinden dat moeilijk. Deze workshop leert je hoe je via de telefoon een netwerkgesprek met iemand binnen een bedrijf of organisatie.

Paula Oomen is ervaringsdeskundige en vind het leuk om kennis over te dragen. In de Werkestafette Amsterdam regelde ze zelf via de telefoon waardevolle gesprekken voor haar mededeelnemers. Haar vaardigheid om via de telefoon verbinding te maken, komt haar goed van pas als zelfstandig ontwerper van kleding en accessoires met name mens- en sportswear.

Dus je denkt niet te kunnen netwerken – Lin McDevitt-Pugh (Netsheila)

Het échte netwerken draait om bestaande relaties, de relaties die jouw relaties hebben, en lef. Lef om met anderen te delen waar je op uit bent, lef om anderen te vragen naar wat voor hen belangrijk is. In deze workshop leer je de vier onderdelen van een netwerkconversatie onderscheiden en gebruiken. Zo’n conversatie kan je heel natuurlijk hebben met mensen op feesten, borrels, op straat – overal waar je mensen tegenkomt die je kent. Het begint met een helder geformuleerde netwerkvraag.

Lin McDevitt-Pugh deed jarenlang onderzoek naar netwerken en traint mensen om verbindingen te leggen en meer uit hun netwerken te halen. Lin wil het échte netwerken terugbrengen in de maatschappij.

11.15- 11.45 Pauze

11.45 - 13.00 Workshops ronde 2

Netwerken voor werk – Jacqueline Huisman (jacquelinehuisman.nl)

Netwerken is dé manier om aan nieuw werk te komen. Maar veel mensen denken: dat is niets voor mij, ik kan dat niet, ik heb niets te bieden, ik weet niet wat ik moet vragen, ik ben geen verkoper. Zelf dacht team- en loopbaancoach Jacqueline Huisman ook heel lang dat ze niet kon netwerken. Ze is een tikkeltje verlegen en heeft niet zulke vlotte praatjes. Toch zeggen mensen altijd dat ze een goede netwerker is. In deze workshop neemt ze je mee op reis om te ontdekken wat je netwerk is, wat netwerken voor jou kan betekenen, wat jouw unieke netwerkvaardigheden zijn en hoe jij je op een borrel of netwerkbijeenkomst zo vrij kunt voelen als een vogel.

Van ontmoeting naar contact Jacqueline Kroese en Caecilia van der Drift.

Netwerken is de juiste mensen kennen, daar kom je verder mee. Het is een manier om een nieuwe baan te vinden oor het onderhouden van contacten. En het is wederkerig: geven en ontvangen. Op een andere manier dan anders, gaan Jacqueline Kroese en Caecilia van der Drift in deze workshop met de deelnemers onderzoeken en ervaren wat de basis is van een goed netwerkgesprek. De basis ligt en zit in jezelf! Beleef deze bijzondere ervaring om het vervolgens direct in de praktijk toe te passen.

Jacqueline heeft een achtergrond in personeelswerk en Caecilia in onder meer psychosynthese. Beiden willen hun eigen ervaring met netwerken delen om anderen vooruit te helpen.

Aanmelden

Wanneer: Woensdag 25 juli 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur

Waar: De Groote Weiver, Industrieweg 1a te 1521 NA Wormerveer (let op: andere locatie dan anders!)

De Groote Weiver is goed bereikbaar per fiets en auto. Parkeren is gratis. Klik hier voor routebeschrijving.

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.