Afgelopen bijeenkomsten

Netwerkcafé Zaanstad

De beste manier om erachter te komen wat je met jouw vaardigheden op de arbeidsmarkt kunt doen, is van gedachten wisselen met degenen die jouw vaardigheden nodig hebben.

Die kans krijg je vrijdag 14 juni bij Netwerkcafé Zaanstad. Dan kun je op een andere manier dan gebruikelijk in gesprek met vertegenwoordigers van een groot aantal werkgevers die openstaan voor vijftigplussers.

Voorafgaand aan deze ontmoetingen zijn er twee workshops om je voor te bereiden op de gesprekken, zodat de werkgevers zich uitgenodigd voelen om met jou te gaan meedenken.

Bijna dagelijks kan je in de media lezen over de energietransitie. Deze maatschappelijke opgave brengt veel nieuw werk met zich mee. Ook voor vijftigplussers.

Hoe kun je jouw eigen energie inzetten om je te blijven focussen op het vinden van nieuw werk?

Op het komende Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we daarmee samen aan de slag!

De ochtend wordt ingeleid door Sanne Munnikendam, Zaans wethouder voor duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie.

Geluk maakt je leven leuker. Het heeft te maken met vitaliteit en weerbaarheid. Werk kan je helpen om geluk te vinden, maar omgekeerd ook. Het goede nieuws is: je kunt er zelf wat aan doen en je kunt er anderen bij inschakelen. Op de komende bijeenkomst van Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we samen aan de slag met Ontwikkel je geluk!

De ochtend wordt ingeleid door Nancy Peeters, auteur van ‘Het geheim van geluk’. Zij neemt je mee in een inspirerend verhaal over de praktische vertaling van de wetenschap van geluk.

Om de perfecte match te kunnen maken moet je jezelf of je product kunnen verkopen door effectief te communiceren. Om die aandacht en energie daarvoor op te brengen en te behouden, moet je daarnaast fysiek en emotioneel fit zijn en blijven om je zoektocht naar die juiste match te volbrengen.

Om je op weg te helpen hebben wij een mooi programma samengesteld en gaan we op vrijdag 8 maart a.s. samen aan de slag op weg naar een match.

Wanneer je je baan kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Sommige mensen durven zich niet te laten zien, want wie ben ik zonder baan? Maar je bent meer dan een baan! Je hebt vaardigheden die je elke dag gebruikt en die voor jou zo “gewoon” zijn dat je ze niet herkent. Wat is er mooier dan deze vaardigheden te leren herkennen en te benoemen, en te gebruiken om te zoeken naar een baan die bij je past.

Neem initiatief en meld je aan voor deze dag, ontmoet mensen die in dezelfde situatie zitten en leer nieuwe mensen kennen. Maak jezelf zichtbaar en laat zien wie je bent!

Voor veel mensen staat het nieuwe jaar symbool voor een frisse start. Dingen anders aanpakken en nieuwe kansen aangrijpen. Bij velen blijft het bij goede voornemens. Voor jou zal waarschijnlijk dit jaar een van je doelen het vinden van een baan zijn, zzper worden of een eigen bedrijf starten.

Samen met jou willen we een start maken om je goede voornemens richting je persoonlijke doel een kans te geven. Wat is ervoor nodig om jouw voornemens concreet te maken en te verwezenlijken? Op vrijdag 11 januari a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om je persoonlijke doel te bereiken in 2019. Programma: zie hieronder.

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. We zien momenteel sectoren die enorm groeien en andere die krimpen. Veel mensen moeten werk vinden een andere sector dan waar ze eerder werkten. Heel veel organisaties zijn nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers.

Dit vraagt om werving, selectie en matching op taken en vaardigheden (skills) in plaats van op functies, beroepen en opleidingen. Die skills-benadering maakt matchen tussen werkgever en werkzoeker als het ware 'sector-onafhankelijk'.

Skills zijn niet statisch, die kun je ontwikkelen. Op vrijdag 14 december a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. In de metropoolregio Amsterdam (waar de Zaanstreek bij hoort) komt een beweging op gang om meer te gaan denken in skills (vaardigheden). Voor jou is het belangrijk om je eigen vaardigheden goed in kaart te brengen.

Wanneer je je vaardigheden in kaart hebt gebracht, kun je die matchen met de vaardigheden die gevraagd worden voor bepaalde functies.

Skills zijn niet statisch, die kan je ontwikkelen en op vrijdag 9 november a.s. bieden wij je een vijftal workshops aan die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.