Netwerkcafé Online

Verbinding en inspiratie in tijden van isolatie

Werken voor Elkaar is een beweging van vijftigplussers die met elkaar meer willen halen uit hun vakkennis, beroeps- en levenservaring, op hun weg naar nieuw werk of ondernemerschap.

Wij geloven in de kracht van persoonlijke ontmoeting én in verbreding en versterking door online interactie.

Onder de naam Netwerkcafé Online bieden we mogelijkheden aan voor leren en ontwikkelen in webinars en online ontmoetingen.

Hieronder staan de online activiteiten voor deze week. Elke vrijdag publiceren we het programma voor de week erop.

Abonneer je op de berichtenservice. Je ontvangt dan de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten. Dat geeft je de kans om te reserveren voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Webinar 30 minuten, direct te bekijken

De meeste cv's zijn saai - een opsomming van functies uit het verleden, met in het beste geval per functie de taken die de sollicitant vervulde. Een gemiste kans tussen alle andere cv's die binnenkomen bij een vacature.

Wat jij nodig hebt, is een cv dat de lezer nieuwsgierig maakt naar de persoon die erachter zit. En waarmee je dus meer kans maakt dat jouw cv boven op de stapel komt.

Dat ga je voor elkaar krijgen in de meerdaagse masterclass "Jouw cv boven op de stapel" van woensdag 4 t/m vrijdag 13 november.

In deze korte introductieworkshop laat Judith je zien wat de masterclass inhoudt en wat hij je oplevert en hoe je kunt meedoen met korting. Aan het eind van het introductiewebinar kun je je direct inschrijven voor de masterclass.

Judith Maas (In Movimento Coaching & Workshops) is loopbaancoach. Het in beweging zetten van mensen is haar passie. Net als schrijven. Ze houdt van cv’s die haar nieuwsgierig maken naar de persoon achter het cv. Waarin je leest welke successen of resultaten iemand heeft behaald.

Online workshop maandag 26 oktober 10:00-10:30

Nu meer dan ooit wordt er een beroep gedaan op onze flexibiliteit, creativiteit en ondernemend vermogen om pro-actief aan de slag te gaan met onze toekomst. We kunnen zeker als vijftigplussers niet meer afwachten tot wij een rol mogen spelen. Daar komt bij dat onze kennis, ervaring en wijsheid van nu heel hard nodig is om samen de economie weer aan de gang te krijgen.

Dit vraagt om een nieuwe kijk op jouw toekomst. Het roer moet echt om. Loslaten van oude gewoonten en inzichten is nodig. We gebruiken Theorie U als kader om je door dat proces heen te begeleiden. Een vernieuwende aanpak die ervoor zorgt dat iedereen weer een plek krijgt die bij ons past en waarmee we vol vertrouwen onze toekomst ingaan!

Tijdens de meerdaagse masterclass gaan we samen aan de slag om de eerste stappen te zetten in de richting van jouw toekomst. Want ook in deze tijd van wereldwijde onzekerheid kun je actief aan de slag met nieuwe initiatieven.

De meerdaagse masterclass "Crëeer jouw toekomst in een wereld vol verandering" is op maandag 23, woensdag 25 en vrijdag 27 november, telkens van 9:00 tot 12:00.

In deze korte introductieworkshop laten Ingun Bol en Saskia Harkema je zien wat de masterclass inhoudt en wat hij je oplevert en hoe je kunt meedoen met korting. Aan het eind van het introductiewebinar kun je je direct inschrijven voor de masterclass.

Saskia Harkema en Ingun Bol de Bock van Move in2 the Future hebben een sterke visie op de toekomst en hebben aangetoond snel in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de maatschappij en de economie. Ook in de huidige tijd van wereldwijde onzekerheid, zijn ze zeer actief met het opzetten van nieuwe initiatieven. Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring in de wereld van de wetenschap, het bedrijfsleven, trainingen op nationaal en internationaal niveau, start-ups, sociaal ondernemen en NGO’s.

Open ontmoeting dinsdag 27 oktober 2020 16:00-17:00

Wil je nieuwe mensen leren kennen in een ontspannen omgeving? Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Wil je stoom afblazen, een goed verhaal vertellen of heb je gewoon zin in een online vrijdagmiddagborrel en is het nog maar dinsdag?

Kom dan naar “Café De Zoete Inval”. Met dit virtuele café willen we iets doen aan het gemis van sociale contacten in deze tijd. Een lichtvoetig en positief samenzijn om op informele basis met elkaar in contact te komen.

Harry den Hertog en Janita Willems runnen het café samen; deze week is het de beurt aan Janita.

Dit café wordt gegeven in een Zoom Meeting. Zorg vooraf dat je Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken. Test die vooraf via zoom.us/test

Janita Willems houdt ervan om met humor mensen los te maken en ze in een open sfeer met elkaar in gesprek te brengen. Haar tip: “praat met onbekenden - de wereld is soms kleiner dan je denkt”.

Online workshop vrijdag 30 oktober 2020 10:00-11:30

Tijdens deze online workshop ga je actief aan de slag met je eigen talenten en kwaliteiten. Door middel van diverse oefeningen laat Anita je stilstaan bij alles wat je al kunt en hoe je je talenten en kwaliteiten zou kunnen inzetten om je dromen, wensen en doelen te verwezenlijken.

Hiervoor maakt zij gebruik van ‘Oplossingsgericht Werken’ met onder andere de Cirkeltechniek en de Spiegeltelescoop.

Na het volgen van Anita’s workshop heb jij voldoende inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met jouw eigen talenten en een nieuwe stap te zetten in het realiseren van je persoonlijke doelen.

De workshop vindt plaats in Zoom Meetings. Test vooraf dat je camera, microfoon en geluid werken en schakel deze in tijdens de workshop. Dit is een interactieve workshop. Daarom kun je alleen meedoen met je eigen naam en je camera ingeschakeld.

Anita de Waard (Annymotion) begeleidt organisaties, teams en individuen bij het optimaliseren van hun resultaten door inzicht te geven in het eigen gedrag en het effect hiervan op het realiseren van de gestelde doelen. Zij daagt mensen en organisaties uit om zelf het heft in handen te nemen en verder te kijken dan het hier en nu.

Online workshop woensdag 4 november 2020 14:00-15:00

Heb jij wel eens het gevoel dat je bent vastgelopen, dat je niet meer weet welke kant je op moet, dat niemand meer op je zit te wachten? Dat is een gevoel dat Yvonne Ypma herkent uit haar eigen leven. Negen jaar geleden kwam zij door een zwaar ongeluk aan de zijlijn te staan. Haar was gezegd daar maar mee te'dealen'. Maar dat was niet wat zij wilde.

Hoe ze de regie over haar eigen leven herpakte, hoe ze het voor elkaar heeft gekregen om ondanks haar hersenbeschadiging een opleiding tot counseller en coach te volgen, dat hoor jij in deze workshop. Yvonne laat je op actieve wijze kennismaken met het recept dat haar heeft geholpen om het vertrouwen in zichzelf terug te vinden en te kiezen voor een richting waar ze blij van wordt. Een recept waar jij je voordeel mee kunt doen.

Aan het eind van deze workshop weet jij waar jouw kernwaarden en de bron voor jouw levenslust liggen. Je snapt hoe je van daaruit gemakkelijker zelf de keuze kunt maken waar jij naartoe wilt. En je begrijpt beter hoe je de discipline kunt opbrengen om daar dan ook voor in actie te komen.

De workshop vindt plaats in Zoom Meetings. Test vooraf dat je camera, microfoon en geluid werken en schakel deze in tijdens de workshop. Dit is een interactieve workshop. Daarom kun je alleen meedoen met je eigen naam en je camera ingeschakeld.

Vissersdochter en doorzetster Yvonne Ypma laveerde in haar werkzame leven tussen haar verlangen om met mensen bezig te zijn en de lokroep van het water. Ze was onder meer kapster in haar eigen zaak, scheepskok, alleenstaande moeder, brugwachter en jongerenwerker. Haar nieuwste stap is de opleiding aan de Academie voor Coaching & Counselling, die haar inspireerde om deze workshop te geven.


Online matchingsbijeenkomst vrijdag 6 november 2020 9:45-12:00

Vanaf 1 december 2020 kun jij dankzij een extra, tijdelijke subsidieregeling van de overheid gratis ontwikkeladvies krijgen van een gekwalificeerde loopbaancoach.

Dit is de tweede rond van de subsidieregeling. De eerste ronde was al vlak na de start uitgeput. Ook voor deze tweede ronde is veel belangstelling. Schrijf je dus snel in!

In een aantal gesprekken gaat de loopbaancoach met jou in kaart brengen waar jouw toekomst op de arbeidsmarkt ligt. Een officiële arbeidsmarktscan maakt deel uit van het traject.

Wij willen dat vijftigplussers die daar baat bij hebben, een coach vinden die bij hen past. Want de ene coach is de andere niet. De stijl of het specialisme van de ene coach past beter bij jouw behoefte dan die van een ander. Niet zo makkelijk om in je eentje in korte tijd een passende coach te vinden.

Daarom organiseren deze een unieke matchingsbijeenkomst waarbij jij de coach kunt kiezen die het beste bij jou past.

Jouw favoriete coach regelt zelf de subsidie, dus daar hoef jij je niet druk over te maken.

Gebruik deze gratis hulp voor een realistische kijk op jouw loopbaanontwikkeling!

Normaal kost zo'n ontwikkeladvies meer dan 700 euro!

Er is veel belangstelling, dus schrijf je snel in!

Netwerken online maandag 9 november 2020 10:00-11:30

80% van de werkzoekende vijftigplussers vindt zijn nieuwe job of opdrachtgever door te gaan netwerken. Dus níet door te reageren op gepubliceerde vacatures. Laat dat even tot je doordringen... En bedenk dan of jíj wel 80% van jouw werkzoekactiviteiten steekt in netwerken. Niet? Dan is dit jouw kans om daar verbetering in te brengen.

Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen uit geheel Noord-Holland, waaronder de zeer wijde omgeving van Alkmaar, Hoorn, en Zaanstad.

Netwerkspecialist Gert-Jan van Büseck helpt je in een uur met het stellen van een effectieve netwerkvraag. De opzet is dat je niet alleen oefent, maar ook daadwerkelijk netwerkverbindingen legt.

Verbindingen waar je wat aan hebt bij jouw verkenning van de arbeidsmarkt. Of, als je zzp'er bent, om in gesprek te komen met nieuwe opdrachtgevers.

"Een mooie oefening om compact te leren spreken," aldus een eerdere deelnemer.
"Goed om te oefenen in duidelijk maken wat je wilt," vond een ander.

Deze netwerkontmoeting vindt plaats in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. De toegangsinformatie én de link naar de voorbereidingsopdracht staat in de bevestigingsmail die je direct na inschrijving ontvangt.

Gert-Jan van Büseck leerde in account- en salesmanagement-functies bij gerenommeerde bedrijven het belang van netwerken. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

Ga naar het archief voor een overzicht van onze eerdere online activiteiten.

Wil jij meehelpen of heb je een goed idee voor een online activiteit?

Klik hieronder om automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio te ontvangen. Dat geeft je de kans om te reserveren voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Jouw donatie voor inspiratie

Als jij het belangrijk vindt dat wij kunnen blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder het bedrag dat je wilt doneren. Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.

Contact

netwerkcafe.online@gmail.com, linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/, facebook.com/werkenvoorelkaar, twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Online is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring