Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 18 maart Nieuwe Poort: Welke bijdrage lever jij?

Het ziet er op papier natuurlijk goed uit: een strak uitgelijnd CV met jouw opleiding, kennis en ervaring op een rij. Maar wat maakt jou anders dan anderen? Welke ‘Unique Selling Points’ gelden voor jou en welke bijdrage wil jij in je werk en leven leveren? En waar en hoe wil je eigenlijk werken?

Neem steeds meer de regie in handen! Als je persoonlijk leiderschap ontwikkelt, is de stap naar de juiste keuzes en passend werk snel gemaakt.

Wil je hiermee aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan maandagmiddag 18 maart naar Netwerkcafé Amsterdam Zuid in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Een aantal professionals geeft hier dan workshops. Ook deze keer is er weer een Engelstalige workshop. Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

  • Maandagmiddag 18 maart. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam is goed te bereiken met openbaar vervoer, 1 minuut lopen van Station Amsterdam Zuid.

Let op: Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam

13:40 – 14:30 De essentie van jouw droomwerk – Sebastiaan Herkemij

We leven langer en onze pensioen- en AOW-leeftijd stijgt. Steeds meer 40- en 50-plussers zoeken zinvol werk. Hoewel de praktijk misschien weerbarstig is, kun ook jij het werk doen waar je goed in bent en waar je van droomt. Realiseer je hierbij dat jij als 50-plusser iets waardevols kunt bieden. De wereld en jongere generaties zitten namelijk te wachten op jouw levenservaring, kennis en inzichten.

In zijn verhaal neemt Sebastiaan je mee op ontdekkingstocht naar de geheimen en essentiële ingrediënten voor de baan van jouw dromen.

Sebastiaan Herkemij doet sinds 2008 onderzoek naar de elementen van een droomcarrière. Hij interviewde 60 mensen met een droomcarrière, van verhalenvertellers tot miljonairs en van Survivalschool-experts tot directeuren en schreef er het boek De DC Code over. De resultaten van zijn onderzoek gebruikt hij zo dat ook jij het werk van je dromen kunt gaan doen!

Voor meer informatie: LinkedIn-profiel Sebastiaan Herkemij en De DC code

14:30 – 15.45 Workshops ronde 1

Ontdek je unieke talenten voor meer zingeving & geluk – Sebastiaan Herkemij

Waar ben je goed in? Deze vraag krijg je waarschijnlijk vaak te horen. Vind je die (nog) lastig te beantwoorden? Dan ben je niet de enige. Veel mensen vinden het namelijk moeilijk om te herkennen waar ze goed in zijn en dit vervolgens onder woorden te brengen.

Dit is een gemiste kans! Niet alleen levert het benutten van je talenten je meer energie, vreugde en zingeving op, maar het verwoorden hiervan brengt je ook dichter bij die nieuwe baan.

In de workshop ga je actief aan de slag met de volgende vragen:

* Wat zijn je talenten? Waar ben je goed (onderscheidend) in?

* Hoe kan je je talenten vaker benutten?

* Welke valkuil(en) heb je en hoe kan je deze vermijden?

Kijk in de spiegel – Cees Bakker

Deze interactieve presentatie geeft je als werkzoekende 50-plusser meer kijk op beroepen die voor jou mogelijkheden bieden met de competenties die je al in huis hebt.

Cees Bakker is gespecialiseerd in outplacement (succes ligt boven 90%), individuele coaching van ICT’ers en projectleiders en interim management. Hij is mede-eigenaar van SollicitatieLAB.

Voor meer informatie: LinkedIn-profiel Cees Bakker en SollicitatieLAB

Welke bijdrage levert het Netwerkcafé jou?- Elena Petrunina & Anke Brandenburg

Is het tijd voor een moment van reflectie? Om eens stil te staan bij wat je tot nu toe bij de bijeenkomsten van het netwerkcafé hebt geleerd? En hoe het je helpt bij het vinden van werk of welke obstakels je wellicht nog ervaart? Vind je het ook plezierig om van andere deelnemers te horen hoe ver ze inmiddels zijn en wat zij nog meer willen leren? Kom dan naar deze workshop, waarbij we in gesprek gaan met elkaar. Zo krijg je je eigen leerwensen nog scherper in beeld, kan je je eigen actieplan weer aanscherpen en verstevig je je netwerk. Bovendien help je ons het programma te evalueren, te finetunen en te stroomlijnen met jouw wensen. Met behulp van elkaar, want samen staan we sterker!

Elena & Anke zijn als vrijwilliger lid van het organisatieteam van Netwerkcafé Amsterdam van de Stichting Werken Voor Elkaar.

Voor meer informatie: LinkedIn-profiel Elena Petrunina en LinkedIn-profiel Anke Brandenburg

15:45 – 16:00 Pauze – Vervolg Netwerken

16:00– 17:15 Workshops ronde 2

Nooit meer moe en futloos – Timo Hans

Waar komt een moe en futloos gevoel vandaan? Komt het door een slaapprobleem? Darmklachten? Wordt er te weinig bewogen? Of is er nog iets anders?

Tijdens deze workshop neemt fysiotherapeut en ‘vitaliteitsentrepreneur’ Timo je mee in de wondere wereld van het immuunsysteem.

In begrijpelijke taal geeft hij je inzichten over jouw energievraagstuk. Zijn stelling: in de basis verlies je altijd de meeste energie in je darmen, ook als je er niet echt last van hebt. Met deze workshop heeft Timo al menigeen teruggebracht in zijn/haar fysieke kracht. Graag laat hij ook jou ervaren hoe de workshop jouw energieniveau kan doen stijgen!

Timo Hans is bedenker van het zesdomeinenmodel. Hij koppelt vitaliteit aan slaap, stress, ademhaling, het immuunsysteem, bewegen en voeding. Spreken over deze onderwerpen is zijn grootste passie, tijdens de lezingen spat de energie en vitaliteit er van af! Ervaar het zelf!

Voor meer informatie: LinkedIn-profiel Timo Hans en FyVIP programma

Case Study - Virtual Skills to Succeed Lab – Yoav Farbey

(This workshop is in English)

Yoav presents the work and research done by the Skills to Success team at Accenture with its partners. He tells about exploring the challenges faced in the job market, and what an intuitive, relevant skills learning platform could look like. This will include a prototype presentation, where you are encouraged to give feedback and help shape the final software.

Yoav Farbey is an expert in software delivery. Yoav has been part of MOBGEN | Accenture Interactive, and has experience in both startups and large agencies. Together with his team, they are focused on developing a platform to help individuals train up for the jobs of the future. Netwerkcafé Amsterdam Zuid is planning pilot sessions with Accenture to test this platform especially for job-seekers in the 50 plus age group. For more information: LinkedIn-profile Yoav Farbey

Stop met pingpongen - Ton Vermin

Ton leert je hoe je een sollicitatiegesprek goed kunt voorbereiden en hoe je zelf de regie in het gesprek kunt blijven houden.

Ton Vermin is gespecialiseerd in het herplaatsen en begeleiden van medewerkers binnen een bedrijf of van een bedrijf naar buiten. Ook begeleidt hij op zeer persoonlijke basis werkzoekenden naar een contract op uitzend- of detacheringsbasis, met als einddoel de werkzoekende weer een vaste baan te bieden. Hij is mede-eigenaar van SollicitatieLAB.

Voor meer informatie: LinkedIn-profiel Ton Vermin, SollicitatieLAB en De weg naar werk

17.15 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

  • Maandagmiddag 18 maart 2019. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.