Netwerkcafé Amsterdam

Maandag 17 december Amsterdam Zuidas: Sta in je kracht!

Als je in je kracht staat, doe je de dingen op de manier zoals je ze zelf wilt doen, niet omdat ze moeten. Veel mensen hebben zichzelf bepaald gedrag aangeleerd. Omdat hun ouders dat wilden, hun leraar, hun baas, hun voetbaltrainer. Daardoor zijn ze soms te veel afgedreven van wat ze zelf graag willen.

Natuurlijk zitten er in elk leven dingen die móeten, maar als je te veel dingen doet die moeten, kun je beter een ander leven kiezen, of een andere baan. En: je hebt altijd meer te kiezen dan je denkt.

Wil je hiermee aan de slag én je ervaring en expertise met anderen delen?

Kom dan maandagmiddag 17 december a.s. naar Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort aan de Zuidas in Amsterdam. Lees hieronder wat je kunt verwachten tijdens de 6 workshops waaruit je kunt kiezen.

  • Maandagmiddag 17 december 2018. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
  • Programma: zie hieronder.

De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam is goed te bereiken met openbaar vervoer, 1 minuut lopen van Station Amsterdam Zuid.

Let op: Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma maandagmiddag 17 december Amsterdam Zuidas: Sta in je kracht!

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam

13:40 – 14:30 Zoek je eigen superkracht! En hoe dan? – Lies Wouters

Lies Wouters schreef samen met Monique Ravenstijn het boek “Hoe dan?” door elkaar brieven te schrijven. Het werd een boek voor iedereen die zelf de touwtjes van zijn eigen leven in handen neemt of wil nemen. In de workshop gaat Lies in op het boek en gaat ze met het publiek aan de slag. Hoe vind jij jouw superkracht? En hoe zorg je ervoor dat het voor jou gaat werken?

Lies is arbeids- en organisatiepsycholoog en eigenaar van OMG Advies. Zij heeft een passie voor de positieve psychologie en gebruikt de nieuwste inzichten uit de wetenschap om mensen en bedrijven maatwerk te bieden. Waar ze vooral gelukkig van wordt is mensen helpen gelukkiger en gezonder in hun werk, en daardoor ook in hun leven te staan.

14:30 – 15.45 Workshops ronde 1

Knokken voor een baan met The Yellow Room concept – Rob van Wissen & Raymond Versteegh

In deze workshop krijg je de mogelijkheid om van het concept van “The Yellow Room“ te proeven. Dit biedt de mogelijkheid om te brainstormen met gelijkgestemden over het vergroten en intensiveren van je netwerk, het vinden van een baan, het starten van een bedrijf of andere initiatieven. Welke mogelijkheden zijn er op de arbeidsmarkt? Waar loop je als 50PlusProfessional bijvoorbeeld tegen aan? Wat houd je tegen? Hoe laat je het verleden los? '

Rob van Wissen is de bedenker van “The Yellow Room”. Hij liet zich inspireren door een creatieve vergaderruimte van Hotel van der Valk in Zaltbommel. De kleur geel staat voor vrolijkheid, levenslust en vrijheid en stimuleert de mentale activiteit. Raymond is innoverend ondernemer en performance coach. Hij doet zijn ding met een open hart en alerte aanwezigheid.

Verbinden met Elkaar - Elena Petrunina

Onder het motto "Een nieuwe baan is een nieuwe uitdaging" gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ervaringen, belemmeringen en overwinningen, die ze op weg naar een nieuwe baan tegenkomen. Welke doelen heeft een ieder, welke wegen zijn er om die te bereiken? Wat werkt stimulerend en welke obstakels zijn er? En welke hulp heeft men nodig? Via het antwoord op deze vragen maakt de deelnemer zijn/haar eigen actieplan om verder mee aan de slag te gaan.

Dit rondetafelgesprek is een nieuw initiatief van Netwerkcafé Amsterdam. Uitgangspunt is dat de deelnemers samen al veel kennis en ervaring in hun werk hebben opgedaan en intussen leerzame workshops bij het Netwerkcafé hebben gevolgd. En dat nu de tijd dáár is om al die verworven kennis te delen en te gebruiken. Met behulp van elkaar, want samen staan we sterker!

Elena is als vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en mede-organisator van Netwerkcafé Amsterdam. Door haar vele professionele en persoonlijke multiculturele contacten raakte ze geïnteresseerd in het onderwerp communicatie en vooral de interculturele communicatie.

De kracht van zelfwaardering – Maritsa Vaarnold

Op 17-jarige leeftijd raakte Maritsa in verwachting en viel haar droom om lerares te worden in het water. Wat zij gaandeweg ontdekte, is dat je nooit weet hoe sterk je bent totdat sterk zijn je enige keuze is. 'Vallen en opstaan' heeft zij dan ook veranderd in 'Staan en opvallen'. In de ze workshop neemt ze je mee op haar levensreis langs teleurstellingen, pijn, verdriet, traan en lach en hoe ze daar sterk van werd. Met als slotstuk een Aha-moment voor je eigen levensverhaal of hulpvraag.

Maritsa Vaarnold is geboren in Paramaribo. Als afgestudeerd family-counselor en ervaringsdeskundige heeft Maritsa een aantal erkende hulpverleningssystemen samengevoegd tot één methodiek, "De kracht van zelfwaardering". Door haar verhalen krijgt ze direct aansluiting bij haar gehoor.

15:45 – 16:00 Pauze – Vervolg Netwerken

16:00 – 17:15 Workshops ronde 2

Later als ik groot ben – Pascal van Borssum Waalkes

Naarmate je ouder wordt lijk je aan creativiteit in te boeten. Toch kun je soms een 'wat als ik'-moment hebben en komen de wilde ideeën van het kind om de hoek kijken.

Heb jij de kracht om ondanks jouw leeftijd te laten zien dat alles haalbaar is? Kijk hoe het Colonel Sanders (KFC), Charles Flint (IBM), Thomas Edison (General Electric), Ray Kroc (McDonald’s) en Ben Akkerman (Eyeclusive) op latere leeftijd is gelukt! In deze workshop laat Pascal je zien wat jou kan helpen om de weg naar jouw eigen droom te bewandelen, onder het motto 'Niet denken maar doen'. Dromen realiseren begint met het zetten van de eerste stap. Om een einddoel te behalen moet je struikelen en weer opstaan.

Naast zijn functie als directeur van een ICT-bedrijf Happy Customers haalt Pascal energie uit het inspireren van mensen bij de realisatie van hun droom. Met de juiste voorbereiding, doorzettingsvermogen en spiritualiteit is elke illusie te verwezenlijken.

Cultuur, communicatie & coaching – Oriana van der Sande

Of je nu uit Friesland, Polen of Marokko komt, je krijgt van huis uit een eigen culturele bagage mee. Cultuur is een deel van wie je bent en hoe je met anderen communiceert. Als je cultuurverschillen en andere communicatiestijlen begrijpt, sluit je je beter aan bij je (werk)omgeving. En je begrijpt ook beter wat jouw kwaliteiten en krachten zijn, wat jou uniek maakt. Tijdens deze workshop gaan we in op wat cultuur is, welke verschillen, labels en stereotypen er zijn, welke overeenkomsten en wat jouw eigen culturele identiteit is. Vervolgens kijken we naar hoe je jouw eigen culturele super-krachten identificeert, hoe je jouw eigen culturele kracht effectief inzet om beter te communiceren.

Oriana is communicatieadviseur, intercultureel expert, storyteller en ondernemer. Doormiddel van strategisch communicatie advies, interculturele coaching en storytelling workshops helpt ze interculturele communicatie vaardigheden en inzichten te vergroten. Uit eigen ervaring weet ze hoe het is om bruggen te bouwen tussen culturen en landen. Zie ook: Three Circles

Knokken voor een baan met The Yellow Room concept – Rob van Wissen & Raymond Versteegh

Herhaling van ronde 1.

17.15 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.