Netwerkcafé Amsterdam

Maandag 21 januari Amsterdam Zuidas: Jouw toekomst begint nu!

We dromen allemaal van een mooie toekomst, waarin het leven er beter en mooier uitziet. De kunst is ervoor te zorgen dat dit geen luchtkasteel blijft, of een activiteit die je overlaat aan bazen, deskundigen of begeleiders, maar dat je zelf in actie komt. Iedereen heeft namelijk invloed. Ook jij! Maar hoe krijg je die? En waar ga je beginnen?

Wil je je laten inspireren én wil je je ervaring en expertise met anderen delen?

Kom dan maandagmiddag 21 januari a.s. naar Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort aan de Zuidas in Amsterdam. Lees hieronder wat je kunt verwachten tijdens deze workshops.

  • Maandagmiddag 21 januari 2019. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
  • Programma: zie hieronder.

De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam is goed te bereiken met openbaar vervoer, 1 minuut lopen van Station Amsterdam Zuid.

Let op: Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma maandagmiddag 21 januari 2019 Zuidas: Jouw toekomst begint nu!

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam

13:40 – 14:30 Keynote – Boos, bozer, BOOST – Claudia Bouwens

Claudia weet wat het is om met lege handen te staan en hoe het voelt om tegen muren aan te lopen. Maar ze weet ook uit ervaring dat je meer mogelijk kunt maken dan je vooraf dacht, als je je angsten durft los te laten. Als je je eigen doel duidelijk voor ogen hebt, ligt er namelijk een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Claudia, alias het BELmeisje, heeft haar strijd gestreden. Nu deelt zij haar kennis, kunde én BELevenissen om anderen te ondersteunen met hun ‘strijd’.

Lukt het jou niet de gewenste resultaten te BELhalen? Sta je open voor een andere aanpak? Laat je dan verrassen door het confronterende verhaal van Claudia. Zie voor meer informatie: de arbeidsbelmiddelaar

14:30 – 15.45 Workshops ronde 1

Weg met die BELemmeringen – Claudia Bouwens

In deze workshop laat Claudia zien hoe jij kunt bellen naar een nieuwe werkgever of naar je nieuwe opdrachtgever of klant. Claudia neemt je mee in haar visie op het gebied van het huidige solliciteren, ondernemen en opdrachten verkrijgen. Je krijg tips en trucs om anders te denken en anders te doen. En dat doet Claudia ook door tijdens de workshop ‘live’ te bellen voor deelnemers die dat willen. Hier krijg je dus de kans om eindelijk die afspraak te krijgen met jouw gedroomde gesprekspartner.

Op verhaal komen na baanverlies – Janske van Eersel

Het verliezen van je baan gaat je vaak niet in de koude kleren zitten. Helemaal als het je ‘ineens’ overkomt, en jij er niet voor hebt gekozen. In dit deel van haar workshop (ronde 1) vertelt Janske over het onderzoek naar ‘rouwen om baanverlies’ en de resultaten hiervan. Door de aangereikte kaders begrijp je beter wat er bij jou speelt.

Janske van Eersel is psycholoog en onderzoeker. Na haar ontslag als reïntegratieadviseur is zij samen met Universiteit Utrecht gestart met het onderzoek ‘rouwen om baanverlies’. Op 1 mei 2018 heeft zij de WerkVerliesLijst gelanceerd, die meet of er sprake is van gecompliceerde rouw ten gevolge van baanverlies (www.werkverlieslijst.nl). Meer informatie: www.janskevaneersel.nl

15:45 – 16:00 Pauze – Vervolg Netwerken

16:00– 17:15 Workshops ronde 2

Loopbaanlef – de volgende stap nemen – Rob Smits

Mensen die goed in hun werk zitten, zitten ook goed in hun vel. Wat doen zij daarvoor? Durven naar zichzelf en hun werk te kijken! En… zij hebben daar vaak daar hulp bij gehad. Rob wil je uitnodigen om aan je loopbaankeuzes te werken. Het enige waar jij wellicht ondersteuning bij nodig hebt, is gewoon een beetje LEF!

Rob noemt zich ‘oefenmeester in durven’. Zijn aanpak kenmerkt zich door veel doen, oefenen en spelen. Iets uitproberen wat je voorheen niet durfde heeft vaak meer effect dan er eindeloos over praten. Zelf sprong hij op zijn 50ste in het diepe, toen hij zijn baan als senior loopbaanadviseur bij ProActief UvA opzegde en de stap waagde om als zelfstandige verder te gaan. Zijn Bureau Voor Durf onderscheidt zich door inzet van Amsterdams Lef en Zaans Pragmatisme. Zie verder: rob-smits

Wat helpt na Baan Verlies? – Janske van Eersel

Het fascinerende aan baanverlies is dat de ene een vreugdedansje doet bij ontslag, en dat voor de ander de wereld vergaat. Voor een deel heeft dat te maken met in hoeverre je baan een onderdeel is van je identiteit. Oftewel: heb jij een baan of ben jij je baan? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na ontslag, want er valt voor jou veel meer weg dan inkomen, structuur en collega’s.

In dit deel van haar workshop (ronde 2) ga je je verhaal delen in kleine groepjes. Op verhaal komen is immers de eerste stap richting herstel. Doel van de workshop is handvatten en inzichten te geven, zodat je hierna zelf weer verder kunt met jouw proces. Voor meer informatie: zie bij workshop ronde 1.

Draw your Dream! – Kate Wilkinson

Kate geeft een lesje ‘Dromen’. Ze leert hoe je je dromen kunt tekenen en geeft hierbij vertrouwen en tekentechnieken om je op weg te helpen. Wanneer je je droom hebt, helpt ze met het uitwerken ervan. Als motivatiecoach en ondernemer weet Kate hoe je ideeën kunt kick-starten, groot kunt dromen, en passie kunt nastreven. Ze helpt je te kiezen wat je wilt implementeren zodat je de mogelijkheden kunt uittesten!

Kate is illustrator en ondernemer. Ze maakt ook ‘sketchnotes’; snelle tekeningen bij presentaties, onder andere die van Netwerkcafé en TEDx. Ze gaf workshops aan scholen en bedrijven. Zie ook: madebykate

17.15 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

  • Maandagmiddag 21 januari 2019. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.