Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 20 mei 2019: Grijp je kans in de digitale wereld!

De digitale revolutie van de afgelopen tien jaar doet zijn werk: internet, sociale media, smartphones en tablet hebben niet alleen grote invloed op maatschappelijke ontwikkelingen en economie, maar ook op het gedrag van consumenten, organisaties en werknemers.

Als je als vijftigplusser deze veranderingen volgt en kunt ‘omarmen’, liggen er ook voor jou kansen!

Wil je je kennis over de digitale wereld updaten, zelf aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam aan de Zuidas. Zie programma hieronder.

  • Maandagmiddag 20 mei. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam

13:35 – 14:45 De digitale wereld en mijn kansen – Theo van de Kamp en Marcel Borgman

Digitale Transformatie is het proces van organisaties (en van de mensen in deze organisaties) waarbij kansen, verwachtingen en mogelijkheden van de toenemende digitalisering worden ingezet om de stap naar een (meer) digitaal georiënteerde en wendbare organisatie te maken. Een organisatie waarin de klant centraal staat en die een (duurzame) bijdrage levert aan mens en maatschappij.

De sprekers starten deze keynote (duo-presentatie) met een quiz om onze kennis van de digitale wereld te toetsen. Daarna geven ze een overzicht van het digitale landschap en volgen enkele praktijkvoorbeelden, waarbij ingegaan wordt op kansen op gebied van werk, banen en/of freelance klussen. Afsluiting vormt een pleidooi voor ‘vijftigers met een plus’ en een korte toelichting van de experTeasers Group.

Theo van de Kamp (Mediativity) en Marcel Borgman (Fresh Tuesday) zijn digitale pioniers en hebben samen meer dan veertig jaar ervaring met digitale transformaties bij bedrijven in binnen- en buitenland. Begin dit jaar startten zij samen met Fast Track Digital om middelgrote bedrijven te helpen met hun Digitale Transformatie.

14:45 – 15:45 Workshops ronde 1

Wie gaat jou straks een baan aanbieden? En waarom? – Floris ten Kate

Tijdens zijn interactieve presentatie zal Floris het belang schetsen van een goede personal branding en individuele positionering. Hij zal ook stilstaan bij de uitdagingen die we moeten overwinnen voordat we echt effectief online aan de slag kunnen. Je maakt met een aantal handige LinkedIn tools. Aan de hand van zijn LinkedInprofiel-checklist zie je hoe je een kansrijk en krachtig profiel ontwikkelt. De LinkedIn-profielchecklist krijg je na afloop toegezonden.

Floris ten Kate (Orange Dolphins) heeft als marketing- en communicatieadviseur in 2009 zijn focus volledig verlegd van ‘old school’ naar ‘eigentijds en volledig online’. Dat deed hij als zelfstandig professional en als ‘meer-dan-vijftigplusser’. Hij geldt als de specialist op LinkedIn en zal ons wegwijs maken op dit veelal oppervlakkig gebruikte medium. Floris helpt bedrijven en professionals om het meeste uit de nieuwe online wereld te halen met LinkedIn-marketing, social selling, personal branding, LinkedIn ambassadeurschap contentcreatie en bloggen en LinkedIn-profielschrijven.

Expertwinkels veranderen. Wat word jij daar wijzer van? - Marc Boers

Marc Boers (Expert Groep) is eigenaar van een Expertwinkel. Hem wordt vaak gevraagd of hij geen last heeft van ‘het internet’. Marc neemt je mee in de veranderingen die Expert meemaakt en doorvoert om zijn positie in de elektronicamarkt te behouden én te verbeteren. Hij zoekt daarbij naar parallellen die voor vijftigplussers een voorbeeld kunnen zijn. Want ook de arbeidsmarkt dwingt tot digitalisering. En hoe ga jij daar mee om? Marc is ook commissaris bij het Expert-hoofdkantoor en hij adviseert franchiseformules over klantgerichtheid in een digitale organisatie.

Welke kansen biedt data analytics voor jou? – Linda van Rijn

Door toenemende digitalisering worden steeds meer data verzameld. Een gevolg hiervan is dat data-analyse een van de werkvelden is die de komende jaren steeds meer zal groeien. Wat is dat eigenlijk, data-analyse? Wat doe je dan de hele dag? Wat voor soort bedrijven zoeken data-analisten? En, niet onbelangrijk, wat moet je dan kunnen en hoe kun je dat leren? Hoe weet je of data-analyse iets voor jou is? Linda vertelt hierover, zodat je je inschatting kunt maken.

Linda van Rijn (GfK) begon op haar 43e met data-analyse. Daarvoor werkte zij bij verschillende levensmiddelenbedrijven in commerciële functies. Bij GfK startte zij als managing consultant bij de Advanced Solutions-afdeling, waar de helft van het team data-analist is. Hier ontstond haar interesse om meer te leren.

15:45 – 16:00 Pauze en netwerken

16:00 – 17:00 Workshops ronde 2

Bepaal jouw koers – Hilde Stringa

Goed om te weten wat er op de arbeidsmarkt gebeurt, maar welk werk past het beste bij je? Bij wat jij belangrijk vindt en bij jouw skills. Als je nieuw werk wilt vinden kan het een goed idee zijn om dat eerst eens te onderzoeken. Misschien opent dat deuren naar ander werk dan je tot nu toe hebt gedaan, of in een andere branche. In deze workshop reikt loopbaancoach Hilde Stringa je handvatten aan om dat onderzoek te starten. Let op: deze workshop duurt tot 17:15 uur.

Aansluitend kun je je inschrijven voor een compact loopbaanadvies dat Werken voor Elkaar in samenwerking met House of Skills aanbiedt aan deelnemers van Netwerkcafé Amsterdam. Het advies bestaat uit een digitaal assessment gevolgd door een persoonlijk loopbaangesprek van 1,5 uur met Hilde of een van haar collega’s. Het loopbaanadvies is gratis.

Dit gesprek kun je inzetten als voorbereiding op deelname aan de Werkestafette, het programma van Werken voor Elkaar waarin je met een groep vijftigplussers zeven weken intensief samen aan de slag gaat om nieuw werk te vinden.

Wie gaat jou straks een baan aanbieden? En waarom? – Floris ten Kate

Dit is een herhaling van ronde 1

Welke kansen biedt data analytics voor jou? – Linda van Rijn

Dit is een herhaling van ronde 1

17.00 Einde – Vervolg netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 20 mei. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.