Netwerkcafé Amsterdam

Woensdag 9 januari: Frisse start 2019

Woensdagmiddag 9 januari maken we in Amsterdam Oost een frisse start voor het nieuwe jaar. We hebben een passend programma bedacht. Hulp om je energie hoog te houden, structuur in je leven te brengen, je eigen verhaal te vertellen met je smartphone, bondgenoten te vinden om nieuwe dingen aan te pakken en elkaar gemotiveerd te houden.

  • Woensdagmiddag 9 januari 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 uur Inleiding door Mei Li Vos

Mei Li Vos leidt de middag in met interactief verhaal over De rol van vakbonden en politiek voor de werkzoekende vijftigplusser. Mei-Li is politica en mede-oprichter van het Alternatief voor Vakbond (AVV), dat ontstond uit onvrede over de bestaande vakbonden. Je kunt de lijstrekster voor de Eerste Kamerverkiezingen 2019 tijdens deze inleiding pittige vragen stellen.

15:15 - 16:30 Workshops ronde 1

Film je verhaal - Liesbet Zikkenheimer

In deze workshop laat filmer Liesbet Zikkenheimer zien hoe je met je smartphone zelf flitsende filmpjes kunt maken. Een filmpje is de manier om jezelf in levenden lijve laten zien en dus de ideale manier om je zelf te presenteren. Veel presentaties zijn vlogs, maar het kan spannender. Om je te laten ervaren, dat iedereen aantrekkelijke filmpjes kan maken gaat Liesbet tot slot met alle deelnemers praktisch live aan de slag in misschien wel het leukste deel van de workshop.

Liesbet reist het liefst filmend Nederland en de wereld rond. Filmen met de smartphone is haar nieuwe motto.

Neem je smartphone en oordopjes mee – die heb je nodig! En als je echt aan de slag wilt gaan, installeer dan van tevoren de app Quik op je telefoon.

Maak je eigen aanvalsplan – Hester Aalberts

Als je je baan verliest, verlies je daarmee ook vaak je vaste dagritme. De urgentie om vroeg op te staan en om op tijd naar bed te gaan verdwijnt doorgaans. Je wereld wordt veelal kleiner en er kan soms zelfs een negatief zelfbeeld ontstaan. Dit alles helpt je niet in je zoektocht naar een nieuwe baan.

Hester Aalberts is als vijftigjarige alleenstaande moeder van twee pubers sinds vorig jaar op zoek naar nieuw werk, na 26 jaar werken bij diverse filmdistributeurs. Ze ontdekte dat het haar enorm helpt om een vaste dagindeling aan te houden met een slimme mix van activiteiten. Dat geeft haar zelfvertrouwen en energie en ze blijft sociaal aangehaakt.

In deze workshop gaat Hester met jou en de andere deelnemers bekijken hoe zo’n vaste dagindeling ook jou kan helpen. Haar doel is dat jij de workshop verlaat met een opzet voor realistisch en haalbaar plan dat op jou is afgestemd.

16:30 – 16:45 Pauze met nieuwjaarswoord

16:45 - 17.45 Workshop ronde 2

Netwerkend het nieuwe jaar in - Marc Kol en Ronald van Waveren

Na de pauze gaan we op een leuke en niet eerder vertoonde manier met z’n allen netwerkend het nieuwe jaar in onder leiding van Marc Kol en Ronald van Waveren. Het is je kans om bondgenoten te vinden waarmee je in het nieuwe jaar dingen kunt doen, zoals een samen cursus volgen of een activiteit oppakken, samen erop uit en natuurlijk ook: elkaar helpen met het vinden van nieuw werk.

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 9 januari 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Klik hier om je meteen aan te melden. Vol = vol!

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.