Werken voor Elkaar

Vijftigplussers aan de slag! Meld je aan

Wij inspireren en verbinden werkzoekende vijftigplussers om meer te halen uit hun vakkennis, beroeps- en levenservaring.

Dat doen we met en voor elkaar. Op basis van vrijwillige inzet. Met enthousiasme en daadkracht.

Dan kun je je steeds tijdig inschrijven voordat alle plekken zijn vergeven.

"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Lees wat het jóu kan opleveren

Wekelijks workshops, netwerken en online ontmoetingen die jou verder helpen op je pad naar nieuw werk of ondernemerschap.

Deelname is gratis.

In normale tijden organiseren teams van vrijwilligers in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven maandelijks regionale bijeenkomsten op locatie met netwerken en interactieve workshops voor zo'n honderd deelnemers.

Deelname is gratis.

Wil je gericht werken aan je persoonlijke ontwikkeling en ondernemende vaardigheden, dan kun je een online masterclass volgen bij de Werkacademie. We zetten steeds in op het bereiken van direct resultaat.

Wil je uitvinden welk werk bij je past en in gesprek waar dat werk wordt gedaan, doe dan mee aan ons motiverende en praktische coöperatieve werkbemiddelingsprogramma, de Werkestafette.

De meeste deelnemers hebben binnen afzienbare tijd betaald werk.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd succesvol van carrière zijn veranderd.

Mensen die het lef hebben gehad nieuwe vaardigheden aan te leren en nu, met veel plezier, een ander vak uitoefenen dan voorheen.

Mensen die jou willen inspireren met het hoe en waarom van hun switch, hun aanpak en wat ze ervoor moesten doen of laten.

Bekijk de interviewserie

Werkmarkten

We geloven dat vooroordelen over vijftigplussers bij werkgevers verdwijnen door ontmoeting. En dat je die ontmoetingen moet organiseren. Op een manier die voor werkgevers en werkzoekers leuk en effectief is. Bijvoorbeeld zoals in Hoorn, Utrecht en Zaanstad.

Werken aan zichtbaarheid

We zorgen dat we bij politiek en werkgevers gehoor vinden voor arbeidsmarktparticipatie van vijftigplussers. Dat doen we met speelse acties en door het organiseren van debat. Zoals de actie Voet tussen de Deur en Het Grote Vijftigplus Debat.

Samen staan we sterker

Vele duizenden werkzoekende vijftigplussers hadden in de afgelopen jaren baat bij de activiteiten die we met en voor elkaar organiseren in Nederland.

Werken voor Elkaar is ontstaan vanuit de overtuiging dat je sterker staat als je verantwoordelijkheid voor elkaar neemt. Dat je met elkaar veel beter kunt organiseren wat je nodig hebt, dan in je eentje.

Zoals netwerkontmoetingen, workshops en masterclasses om nieuw werk te vinden of de stap naar ondernemerschap te zetten.

Wil jij dat wij vijftigplussers kunnen blijven inspireren op hun weg naar nieuw werk of ondernemerschap? Steun ons dan met een donatie.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.