Gentse kookclub 't Waterzootje

Vereniging van mensen die koken met een hart en passie, levensgenieters, culinaire duizendpoten.

Doel

In april 2000 werd de Gentse kookclub 't Waterzootje opgericht. Het doel van de club is om onze passie voor lekker eten (en drinken) in een gemoedelijke en ontspannen sfeer te delen, te leren van elkaar, ervaringen uit te wisselen en zo onze culinaire kennis en kunde te verdiepen. Daarnaast proberen we ook minstens één keer per jaar onze talenten in te zetten voor het goede doel.


Praktisch

De kookclub bestaat uit verschillende groepen van gemiddeld 12 personen; sinds meer dan twee decennia komt elke groep eenmaal per maand (telkens een vrijdagavond, uitgezonderd juli en augustus) samen om een lekkere maaltijd te bereiden en daarvan, en elkaars gezelschap, te genieten. Dit doen we op onze vaste stek, in het IVV Sint-Vincentius, campus Molenaarsstraat, vlakbij het AZ Sint-Lucas in Gent.

De menukeuze en praktische organisatie van de kookavonden is volledig vrij. De meeste groepen splitsen zich op in teams van 2 à 4 mensen, waar elk team verantwoordelijk is voor één gang: aperitief met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De teams schuiven door naar de volgende gang in de daarop volgende maand.


Wat kost het?

Voor het gebruik van een professionele keuken van de school betalen we 140 EUR per avond, parking op de campus inbegrepen. Het lidmaatschap van de club zelf bedraagt 15 EUR per jaar.  Elke kookavond, tenslotte, worden de ingrediënten aan kostprijs afgerekend onder de aanwezigen.


Lid worden?

Kandidaat leden zijn van harte welkom.  Meld je aan via de link "Lid worden" (bovenaan de pagina). De eerste twee avonden betaal je een bijdrage voor de keuken en de ingrediënten aan kostprijs. Het lidgeld betaal je enkel als je beslist lid te worden.