Waar Plastic Vrij

Gebruik de zoekvelden hier direct onder om te vinden waar jouw product plasticvrij wordt verkocht. Onderaan deze pagina een iets langere uitleg.

Je kunt meerdere zoekfuncties combineren, dus bijvoorbeeld een categorie in een plaats. Product, maar ook winkel en merk, zijn vrije invoervelden en dus kan het lonen om te zoeken op synoniemen. De meeste items in de database gaan over webshops (plaatsnaam: online). Bij supermarkten die in veel plaatsen gevestigd zijn hebben we soms alleen het online adres gegeven van een plasticvrij artikel, omdat we niet weten of het in elke vestiging te verkrijgen is. Immers, niet in alle winkels van een keten wordt hetzelfde ingekocht, maar online kun je de producten in elk geval vinden.

Bovenstaande geeft een overzicht van plastic-vrije producten voor zover we die gevonden hebben. Help mee plastic-vrije producten vindbaar te maken! Voeg hier producten toe aan onze database of vul hier speciale formulieren voor ekoplaza- en lidl-vestigingen in.

Producten zoals groente, fruit en brood worden op heel veel plekken plasticvrij verkocht en hebben we niet opgenomen. Mocht jouw supermarkt deze producten enkel verpakt in plastic hebben, is het een goed idee om te kijken naar een biologische winkel, bakker of groenteman. Van de reguliere supermarkten weten dat de Lidl en Dirk (ook) onverpakt brood verkopen. Zie voor dit soort informatie de tips per product.