Honda NX650 Rally

Honda NX650 Allroad / Rally


Bouwjaar 1989

Omgebouwd naar rally motor in 2014 / 2015


De motor is enkele centimeters verhoogd voor meer grondspeling en een stoerder uiterlijk. De dubbele uitlaat is vervangen voor een licht aluminium exemplaar. Het geribbelde zadeldek zorgt voor meer grip. Tevens is er een hoger stuur geplaatst voor een betere sta houding op de moeilijkere offroad trajecten. De originele kuip en cockpit zijn volledig vervangen door een rally exemplaar bestaande uit 3 delen. De kappen op de tank zitten volledig los van de rest van de kuip zodat de tank vrij in de rubbers kan bewegen zonder de rest van de kuip te belasten. Het digitale roadbook, Garmin navigatie en snelheidsmeter zitten bevestigd op een aluminium frame. Doormiddel van 2 connectoren en enkele bouten is de volledige rally kuip eenvoudig te vervangen door een kleine koplamp-unit met simpele snelheidsmeter, welke gebruikt kan worden voor het zware crosswerk of weer eens een andere look. De volledig omsluitende handkappen beschermen de koppelingshendel en remhendel en de handen.


Bij het digitale roadbook wordt software meegeleverd om de straat of offroad ritten in te maken. Er kunnen meerdere routes in het roadbook opgeslagen worden welke, via de software, ook afgedrukt kunnen worden om andere mensen zonder digitaal roadbook ook van de route te kunnen laten

genieten. Het digitaal roadbook heeft een geintregreerde afstandmeter welke precies vertelt wanneer de weergegeven instrucie uitgevoerd moet worden. Naar de volgende of vorige instructie schakelen gebeurd eenvoudig met een druknop welke met de duim en wijsvinger bediend wordt zonder de handen van het stuur te halen.