Sluisweg 44 - 5145 PE Waalwijk (route)

+31 (0)6-53 98 43 94

Email: vosvintagecars@gmail.com

Renault Dauphine R1090 uit 1961

Merk/TypeBouwjaarKM-standMotorVernellingenKleurMetallicLakCarosserieInterieurMotor cond.Versn/Kopp.RemmenBandenCompleetPapieren
Renault Dauphine1961740004 cilinder3Rood-RedelijkRedelijkRedelijkGoedGoedGoedGoedCompleet-

De Renault Dauphine R1090 uit 1961, een bijou uit de Franse keuken... Met miljoenen zijn ze vroeger van de band gerold, in de hoogtijdagen elke 28 secondes eentje... maar toch zijn er nog maar weinig van over. Met de watergekoelde 845 cc 4 cilinder motor komt een Dauphinetje nog aardig vooruit. 32 PK levert de motor waarvan de koeling extra lucht krijgt met de kenmerkende luchthappers in de achterspatborden. Onze rode Dauphine is de afgelopen 58 jaren goed onderhouden en bijgehouden. Hoewel het interieur en de carrosserie aan een toekomstige restauratie doen denken, kan de auto na een technische controle zo weer gaan rijden, want hij ziet er nog goed uit. Starten lopen, zeggen ze in autowereld altijd en dat geldt ook voor deze Renault. (Nieuwe accu, banden, remmerij met instructieboekje en diverse klein materiaal)

Een hele leuke typische vintage auto met een eigen karakteristiek uiterlijk, die in de praktijk nog goed met het huidige verkeer mee kan. De overzichtelijke techniek en de vier-deurs (3-box sedan) uitvoering, maken de auto gebruiksvriendelijk en handig. Goed in te zetten als blikvanger voor bedrijven, als daily driver voor de liefhebber of als auto erbij. Geen alledaagse verschijning met een leuke kleur.

Te bezichtigen en evt. af te halen in Waalwijk. Wij raden u altijd aan het voertuig te bezichtigen, zodat u als serieuze bieder zeker weet wat u koopt.Natuurlijk streven wij er naar om, d.m.v. veel foto's en tekst een zo goed mogelijk beeld te scheppen van (de conditie van) het betreffende voertuig.Transport naar EU landen verzorgen wij tegen kostprijs via enkele gespecialiseerde transportfirma's.

Klik op de foto voor een uitgebreide fotorapportage.

Heeft u vragen over dit voertuig of wilt u een (vrijblijvend) bod uitbrengen?

Dan kunt u ons altijd bellen op:

+31 (0)6-53 98 43 94

of langs komen in onze showroom:

Sluisweg 44 - 5145 PE Waalwijk (route)

of het digitale formulier op deze pagina invullen.

Toch niet wat u zoekt? Bent u op zoek naar de 'Ware Liefde op wielen'? Vul dit formuliertje in en wij zetten uw zoekopdracht geheel vrijblijvend in onze to-do-lijst. Bent u op zoek naar bepaalde onderdelen van vintage voertuigen of heeft u een specifieke vraag over vintage cars, dan kunt u dit formulier ook gebruiken...

Voor u met uw vintage voertuig gaat rijden...

U deelt met ons een passie voor klassieke auto's, we danken u voor uw vertrouwen in Vos Vintage Cars en we willen u graag nog wat belangrijke tips meegeven.

  • Ga nooit met uw voertuig op de openbare weg, voor uw auto aan alle wettelijke bepalingen voldoet.
  • Laat uw auto technisch controleren door een specialist, een oude auto vergt aandacht en technische kennis.

Voorkom ernstige schade, controleer alvorens u de eerste keer start op belangrijke punten:

  • olie, koelvloeistof, brandstofleiding, brandstoftank,
  • versnellingsbak-olie, koppeling, elektrisch systeem,
  • uitlaatsysteem, werking van de remmen, stuurinrichting,
  • ophanging, etc.

Oude auto's vergen meer onderhoud dan moderne nieuwe auto's. Zorg voor een goed onderhoudsplan. Mocht u nog vragen hebben, bel of email ons gerust, wij helpen u graag verder.