Sluisweg 44 - 5145 PE Waalwijk (route)

+31 (0)6-53 98 43 94

Email: vosvintagecars@gmail.com

Citroën Mega Tjaffer 1.4 d Cabrio

Klik op de foto voor een uitgebreide fotorapportage.

Merk/TypeBouwjaarKM-standMotorVernellingenKleurMetallicLakCarosserieInterieurMotor cond.Versn/Kopp.RemmenBandenCompleetPapieren
Mega / Citroën19952263611.4 diesel5WitNeeRedelijkGoedGoedGoedGoedGoedGoedGeheel compleetNederlands

Gebaseerd op de Citroën AX, met een 1.4 dieselmotor, de Mega Tjaffer. Een kunststof carrosserie op een gegalvaniseerd chassis... Combineer dat met de beproefde Citroën techniek en je zit goed voor jaren!

De Tjaffer kan in een handomdraai omgebouwd worden van pick-up. cabrio. Uitermate veelzijdige vrijetijds of bedrijfsauto die heel zuinig met de brandstof om gaat. Deze Tjaffer is ook uitgerust met een trekhaak, dus nog veelzijdiger in te zetten.

Deze uitvoering, met dieselmotor, is nog schaarser dan de benzineversie. Met z'n lage gewicht en gezonde pk's is de Tjaffer nog heel wat mans!

Alle mechanische componenten werken zoals het hoort: goed dus: de 1.400 cc motor (53 pk) start vlot en loopt keurig; de 5 bak schakelt soepel, koppeling, aandrijving, en remmen werken prima. Goed onderhouden en dat merkt u. Mooie originele lichtmetalen wielen, goede banden. Het interieur is netjes.

Met de bijgeleverde carrosserie-delen switcht u eenvoudig en snel van pick-up naar cabriolet. Laat de zomer maar komen, met deze fun-car...

Over de MEGA Tjaffer: De MEGA Tjaffer is in feite een Citroën AX met een kunststof body. Door zijn eigenwijze uiterlijk, kunststof carrosserie, Citroën mechaniek en multifunctionaliteit wordt de overeenkomst met de Citroën Méhari al gauw getrokken. Maar de MEGA Tjaffer echter is 'veel meer auto', veel degelijker en beter in staat om als dagelijks vervoermiddel te dienen.

De techniek van de Tjaffer is afkomstig van Citroën. De basis van het voor het voor de Tjaffer ontworpen chassis is het onderstel van de AX. Problemen met roest zullen niet snel ontstaan want het chassis is geheel gegalvaniseerd. Op het chassis zijn 2 roll-bars aangebracht, op de plek van de voorruit en achter de voorstoelen, waardoor een stevig geheel ontstaat. Op de 2 roll-bars is het toegestaan om bijvoorbeeld een surfplank of fiets te vervoeren, specifieke accessoires zijn hiervoor beschikbaar. De Tjaffer heeft een bijzonder laag zwaartepunt en is niet al te zwaar. De Tjaffer heeft voorwielaandrijving, de heerlijke Citroën wegligging en een veilig weggedrag.

Dit is de 1.4 diesel variant met 53 pk. Deze motor loopt prima, is degelijk, probleemloos en zuinig. Voor het reguliere onderhoud kan je gewoon terecht bij de lokale Citroën garage. De Tjaffer heeft een breed front met geïntegreerde verstralers.

Te bezichtigen en evt. af te halen in Waalwijk. Wij raden u altijd aan het voertuig te bezichtigen, zodat u als serieuze bieder zeker weet wat u koopt.Natuurlijk streven wij er naar om, d.m.v. veel foto's en tekst een zo goed mogelijk beeld te scheppen van (de conditie van) het betreffende voertuig.Transport naar EU landen verzorgen wij tegen kostprijs via enkele gespecialiseerde transportfirma's.

Heeft u vragen over dit voertuig of wilt u een (vrijblijvend) bod uitbrengen?

Dan kunt u ons altijd bellen op:

+31 (0)6-53 98 43 94

of langs komen in onze showroom:

Sluisweg 44 - 5145 PE Waalwijk (route)

of het digitale formulier op deze pagina invullen.

Toch niet wat u zoekt? Bent u op zoek naar de 'Ware Liefde op wielen'? Vul dit formuliertje in en wij zetten uw zoekopdracht geheel vrijblijvend in onze to-do-lijst. Bent u op zoek naar bepaalde onderdelen van vintage voertuigen of heeft u een specifieke vraag over vintage cars, dan kunt u dit formulier ook gebruiken...

Voor u met uw vintage voertuig gaat rijden...

U deelt met ons een passie voor klassieke auto's, we danken u voor uw vertrouwen in Vos Vintage Cars en we willen u graag nog wat belangrijke tips meegeven.

  • Ga nooit met uw voertuig op de openbare weg, voor uw auto aan alle wettelijke bepalingen voldoet.
  • Laat uw auto technisch controleren door een specialist, een oude auto vergt aandacht en technische kennis.

Voorkom ernstige schade, controleer alvorens u de eerste keer start op belangrijke punten:

  • olie, koelvloeistof, brandstofleiding, brandstoftank,
  • versnellingsbak-olie, koppeling, elektrisch systeem,
  • uitlaatsysteem, werking van de remmen, stuurinrichting,
  • ophanging, etc.

Oude auto's vergen meer onderhoud dan moderne nieuwe auto's. Zorg voor een goed onderhoudsplan. Mocht u nog vragen hebben, bel of email ons gerust, wij helpen u graag verder.