VoordeTover

passie voor fotografie

voordetover.nl hield zich in het verleden bezig met het creëren van website's. Het maken van website's is gestopt maar het maken van foto's is gebleven. Op deze site worden een paar van mijn foto's ge publiceerd.Natuur

Bij Wildlife fotografie denk je al snel aan de savanna's van Afrika. Maar Wildlifefotografie is veel meer dan het fotograferen van wilde (roof) dieren. Alles dat leeft kan je als wildlife zien en zo is er ook in de lage landen genoeg wildlife te fotograferen.

Landschap

Je zou haast denken dat Nederland plat en helemaal volgebouwd is. Totaal ongeschikt voor Landschapsfotografie. Niets is minder waar. De Sallandse Heuvelrug of de Hoge Veluwe kent iedereen wel maar zelf in de steden zijn prachtige parken en water partijen die zeker de moeite waard zijn. Hoe meer je er op uit trekt hoe meer prachtige natuurgebieden je ontdekt, vaak zelfs dicht bij huis. Lentevreugd bij Wassenaar of het Kraaiennest bij de Lier, zomaar twee gebieden op fietsafstand van Den Haag. 

Steden

De stad als fotolocatie. Gaat dat samen met het natuurschoon van landschapsfotografie en wildlife? Je kan de stad ook zien als door mensen gecreëerde natuur. Zelf vind ik het heerlijk om door (oude) steden te dwalen op zoek naar mooie stadgezichten. Zeker in de ochtend of avond als het licht op zijn mooist is. Het oude centrum van Delft of Amsterdam maar ook het moderne Rotterdam laat zich gewillig door het oog van de camera vastleggen.

LANDGOED CLINGENDAEL DEN HAAG

GRAUWE GANZEN IN DE NIEUWE DRIEMANSPOLDER ZOETERMEER

LANDING VAN DE SPERWERUIL

PASSAGE DEN HAAG