Recursos TIC

En aquest espai explicarem com fer servir eines tecnològiques per a la millora en les tasques del voluntariat de Tortosa.

Per una banda hi han eines orientades a facilitat la difusió de la informació cap als usuaris finals, exemples:

  • Etherpad: plataforma per compartir informació que es pot modificar de manera col·laborativa, es poden crear documents que permet que varis usuaris hi puguin fer modificacions, tot guardant l'històric de canvis. També permet compartir documents entre professor-alumne, per tal de que es puguin fer correccions sobre el mateix document.

  • Moodle: plataforma que ens servirà per estructurar informació amb objectius de millora de l'aprenentatge. També pot servir com a gestor documental, ja que permet organitzar i estructurar molts tipus d'informació.

  • JITSI: plataforma de videoconferència, permet la creació de sales de videoconferència de manera molt fàcil.

  • Eines Google: Podem fer servir eines com els formularis de google, canals de youtube, sites, etc

  • Tabletes Android: Crearem unes bones pràctiques per a l'ús en determinats col·lectius de persones, com per exemple per a la Gent Gran del programa SempreAcompanyats de Creu Roja.

  • Whatsapp: També farem ús d'aquesta eina com a canal de comunicació per fer arribar informació a determinats usuaris.

Per altra banda, mitjançant les eines que ens permeten fer arribar informació als usuaris, també farem servir eines tecnològiques per tal de poder crear activitats específiques i adaptades a cada conjunt d'usuaris, activitats que gràcies a l'ús de la tecnologia potencien els aspectes d'interacció, motivació i millora en l'aprenentatge, exemples: