Vragen i.v.m. Corona? Contacteer onze Corona-Adviseur !

Wat met mijn ploeg als ik mezelf moet laten testen? Wat met mijn trainingen als mijn familielid positief test? Mag ik nog gaan trainen in afwachting van een test? En mijn teamgenoten, mogen zij dan nog trainen? Enz...

Stel jouw vragen aan onze Corona-Adviseur Nathalie Cnudde. Nathalie is dokter en is vertrouwd met de coronamaatregelen. Zij is enkel bereikbaar via Mail. Zij zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Wedstrijdprotocol

Hier vinden jullie het wedstrijdprotocol van de provincie West-Vlaanderen:
https://www.volleywest-vlaanderen.be/protocol-wedstrijden/

Algemene Coronamaatregelen

Eventuele maatregelen opgelegd door lokale overheden met betrekking tot sportinfrastructuur dienen evenwel te blijven gerespecteerd. De thuisspelende clubs wordt gevraagd om deze ten laatste vier kalenderdagen voor de speeldag (dus op dinsdag voor wedstrijden op zaterdag en zondag, op maandag voor de vrijdagavondwedstrijden) voor de wedstrijd te melden aan de bezoekende clubs.

 • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis, bezoek je behandelde huisarts en laat je testen

 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen ( spelers, coaches, officials, supporters, ..);

 • Was vaak je handen met water en zeep/handgel, ook voor en na bezoek van je sportlocatie;

 • Gebruik enkel je eigen materialen (handdoeken, drinkbussen, etc.);

 • Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent.

Wat zijn de maatregelen voor sport?

Hieronder geven we een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 5 maart 2022 op basis van de beslissingen door het Overlegcomité van 4 maart 2022, gevat in het koninklijk besluit van5 maart 2022. We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en sturen bij indien nodig.

Situatie vanaf maandag 7 maart

Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. Onderstaande maatregelen gelden voor alle wedstrijden in de competities georganiseerd door Volley Vlaanderen en alle provincies en voor oefenwedstrijden en toernooien. De thuisclub is verantwoordelijk voor de toepassing van deze regels.

Maatregelen vanaf maandag 7 maart

 • Mondmaskers tijdens de wedstrijden:
  Mondmaskers zijn niet meer verplicht.

 • Publiek:
  Publiek is toegelaten, zonder mondmaskerplicht en zonder CST controles.

 • Kleedkamer:
  Kleedkamers mogen gebruikt worden zonder maximaal opgelegde gebruiksduur.

 • Kantine:
  De kantine van de club mag geopend worden. Dit onder de maatregelen die gelden voor horeca uitbaters. Dat wil zeggen dat een CST controle niet meer verplicht is, er geen sluitingsuur meer geldt en je niet meer hoeft te zitten aan tafel

Lokaal kunnen er steeds strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.


Voor meer info:

https://www.volleyvlaanderen.be/corona/

https://covid-19.sciensano.be/nl/procedures/home