Reintje Vos

Reintje Vos repeteert elke zaterdagavond om 20u30 in 't Vossenhol.

Vanaf 14 jaar iedereen welkom!

Reintje Vos is de dansgroep voor volwassenen. Bij Reintje Vos ben je welkom vanaf je 14de tot… je niet meer kan.

Reintje Vos probeert steeds een verantwoorde selectie te brengen van wat in Vlaanderen werd gedanst en ooit is opgetekend. Dit gaat van figuurdansen en kringdansen over meisjesdansen en jongensdansen tot stokdansen en zwaarddansen.

Ook nieuwe creaties komen aan bod zodat we zowel traditie als vernieuwing kunnen tonen in ons repertoire. Regelmatig worden nieuwe dansen aangeleerd, zodat we ons dansaanbod steeds blijven bijwerken.

Iedereen is welkom om mee te dansen, ook als je het gevoel hebt dat je zelf twee linkervoeten hebt.

Je hoeft niet in Rosseel of Reinaerdijn gezeten te hebben om te kunnen meedansen met Reintje Vos.

Repetities

Op de repetities worden, onder begeleiding van het orkest, dansen aangeleerd en herhaald. Dit kan zowel het technisch aanleren van een danspas zijn, als het leren van een nieuwe dans.

De jongens oefenen op de repetitie ook met stelten en zwaarden, voor enkele jongensdansen. En de meisjes kunnen zich van hun beste kant laten zien tijdens enkele meisjesdansen zoals dans voor drie, kantklossen,...

Voor optredens worden de dansen in een programma gegoten, dat in de aanloop naar het dansseizoen extra aandacht krijgt.

Na de repetitie is er de kans om gezellig na te praten in onze eigen bar.

Kledij

Als volkskunstgroep hechten we veel belang aan onze kledij. Het is immers ons belangrijkste en meest herkenbare uithangbord. Daarom proberen we deze zo authentiek mogelijk te houden.

Na veel opzoekwerk kwam Reintje Vos tot twee sets kledij die gebruikt worden door de dansers en de muzikanten: de feestkledij en de werkkledij.

Geschiedenis

Reintje Vos bestaat al meer dan 50 jaar!