Tervetuloa Valkeakosken Lintuharrastajien sivuille!

BirdLife Suomen jäsenyhdistys Valkeakosken Lintuharrastajat ry, joka tunnetaan myös nimellä BirdLife Keski-Häme, on Valkeakosken ja sen ympäristökuntien oma lintuyhdistys.

Toimintamme pääpaino on leppoisassa lintuharrastuksessa ja linnustonsuojelussa, mutta tuemme myös tutkimustoimintaa. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä vajaat 200 innokasta lintuharrastajaa ja olemmekin suhteellisen pieni, mutta aktiivinen ja kasvava yhdistys. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Näiltä uusituilta sivuilta löydät tietoa alkuun yhdistyksestämme sekä tulevista tapahtumista, myöhemmin myös hyvistä alueemme lintupaikoista sekä lintuharrastuksen monista olomuodoista.

Welcome to pages of Valkeakoski Ornithological Society!

Valkeakosken Lintuharrastajat ry is the local ornithological society in Valkeakoski region and member society of BirdLife Finland. The society is also know as BirdLife Keski-Häme.

Our activities are diverse, but the emphasis lies on birdwatching and conservation. The society has currently a bit less than 200 members, so we are relatively small, but still an active and growing group. Welcome to join our activities!

On these new pages you will initially find information on our society and upcoming events, later also about birding hotspots in our area and many forms of bird watching.

Yhdistyksen toimialueeseen Keski-Hämeeseen kuuluvat Valkeakoski, Lempäälä, Vesilahti, Akaa (eli Viiala, Kylmäkoski, ja Toijala), "ex-Pälkäne" eli Pälkäne poislukien Luopioinen ja "ex-Kalvola" sekä "ex-Hauhosta" Pälkäneen-Hämeenlinnantien länsipuoli, Hattulasta Vanajanselkä sekä maa-alue Monaalasta Ratoon, idässä Pälkäneen-Hämeenlinnantiehen sekä Kangasalta Haapaniemi-Kuohenmaa.

Valtakunnallisessa yhdistysten aluejaossa Hauho, Hattula ja Kalvola kuuluvat kuitenkin Kanta-Hämeeseen ja muu alueemme Pirkanmaahan.