Tussenstanden 2023

Tussenstanden van 28ste Vlaams Jeugdschaakcriterium 

Tussenstanden

Een beetje uitleg ook te vinden in het reglement 2023.

Eindrangschikking

Na elk toernooi worden de resultaten verzameld, verwerkt en op de criterium-website gepubliceerd. Hierbij wordt per speler de puntentelling opgemaakt: De behaalde toernooipunten, vermeerderd met rangschikkingspunten : 20, 16, 14, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, en 5 voor alle volgende deelnemers. Voor Brugge worden deze punten dubbel geteld (Brugge telt mee als 2 ronden).

Voor de eindrangschikking van het criterium tellen de 7de beste resultaten mee. Bij gelijkheid van punten wordt eerst ook het 8ste beste resultaat meegeteld en bij gelijkheid vervolgens het 9ste beste resultaat mee in rekening gebracht enz.

Fictieve elo:

De eerste 10 spelers in de tussenstand van het criterium (behalve in het eerste toernooi) krijgen een fictieve elo voor zover ze geen hogere elo hebben. De eerste speler in de tussenstand krijgt 700, de volgende 690 en zo verder tot de tiende 610. Het doel is dat deze spelers een soort beschermde status krijgen en door het Zwitsers systeem op rating pas in latere rondes tegen elkaar kunnen uitkomen.