Schroth terápia

Elsősorban gerincferdüléses gyerekek tornájának betanítása, gerincferdülés mint betegség követése, életmód tanácsok.

Olyan speciális torna program, ahol a gyermek testi sajátosságaira adaptáljuk a tornát. Kialakítjuk a lehetőségeknek megfelelően a maximális korrigált helyzetet. A gyakorlatokat a gyermek otthonában is végzi. Szükség esetén a szülőnek gerincet, izmokat lazító fogásokat is tanítok be.

Schroth terápia hátfájós, rossz tartású felnőtteknél is alkalmazható fájdalomcsillapítás céljából.

Első alkalomra kérem hozza magával a röntgen felvételt, ha van.


A scoliosis (gerincferdülés) a gerinc 3 dimenziós deformitásával járó megbetegedése, mely kezelésére a Katharina Schroth által kifejlesztett módszer bizonyul a leghatékonyabbnak.


A terápia 3 fő részből épül fel: A gerinc maximális aktív nyújtásából, a háromdimenziós forgató légzésből, mely a törzs középhelyzetbe történő visszaforgatását teszi lehetővé, valamint korrigált helyzetben végzett izomerősítésből és izomnyújtásból.


A módszer segítségével és kellő kitartással ma már jelentős javulást érhetünk el. Célunk a görbület fokozódásának megállítása, de görbülettípustól függően a deformitás fokának csökkentésére is lehetőség van. A Schroth-terápia kiegésziti a gerincferdülés konzervatív kezelésére használt Cheneau korzettet, hiszen mindkettő hasonló elven működik, 3 dimenzióban hat a görbületre.


Kiknek ajánlott:

  • Scheuermann- betegség esetén
  • Gerincferdülés esetén
  • Tartási rendellenesség (hanyag tartás, lapos hát) esetén
  • Gerincet érintő ismeretlen eredetű fájdalom

A terápia 60 perc 6000Ft

Gyógytorna, egyéni foglalkozások: Rácz Réka +36304754574