Dorn és Breuss masszázs

A Dorn technika és Breuss masszázs az önkezelés és önsegítség két nagyszerű technikája melyekkel nagyon sok problémát és megbetegedést kezelhetünk eredményesen. Elsősorban hát, gerincoszlop, ízületi, és minden területét a testnek, melyek direkt vagy indirekt a csigolyaoszloppal és az ízületekkel kapcsolatban vannak. Két olyan kezelési technika ez, melyekkel tapasztalt terapeuták elképzelhetetlen eredményeket érhetnek el.


"Görnyedten és fájdalomtól megkínozva jönnek be a betegek és felegyenesedve, fájdalom mentesen, boldogan mennek haza", ez szinte terjesen normális egy Dorn kezelés alkalmával. Finom, kíméletes, de határozott fogásokkal kerülnek a repozíciós helyzetű csigolyák, ízületek a fiziológiás helyükre vissza. Leggyakrabban a terapeuta mindehhez csak a kezét használja. Gyógyszereket, fájdalomcsillapítókat és eszközöket nem használnak.


A Dorn technika négy verhetetlen előnye:

  • Azonnal hatásos, gyakran csak egy kezelésre, ritkán több, mint háromra
  • van szükség az eredményességhez
  • Veszélytelen és kíméletes, orvosság mentes, NEM CHIROPRAKTIKA!!!
  • Az elmúlt 30 évben, sok ezer kezelés ellenére sem következett be sérülés a kezelt személyen
  • Önsegítség, sok gyakorlat, amiket mindenki saját magán eredményesen kivitelezhet. Megelőzés jobb, mint a gyógyítás!

A Breuss masszázs ennél még kiméletesebb technika. Egy ideálisan összehangolt masszázs az adequat területen oldja a mélyen lévő finomabb blokádokat. Ezt a Dorn terápiával kombinálva egy ideális és eredményes kezelést kapunk.


A Dorn technika


A csigolyaoszlopon és az ízületeken különböző speciális fogásokkal történő gyógyítás olyan régi, mint az emberiség. A Dorn féle manuális terápia alapjait a népgyógyászatban kell keresni. Új benne, hogy a "gyógyító" a tapasztalatait egy egységes, rendezett terápiaformává alakította. Legtöbb ember hát és ízületi problémákkal először orvoshoz vagy csontkovácshoz megy. Az emberek gondolataiban a csigolya és ízületi problémák oly komplikáltnak és veszélyesnek tűnnek, hogy inkább orvoshoz fordulnak, minthogy más irányba nyitnának. Holott létezik már 30 éve egy eredményes alternatív megoldás.


Egy bajor gazda és fűrészüzem tulajdonos, Dieter Dorn Lautrachból, mint "laikus" fejlesztette ki ezt a terápiát, anélkül hogy bárkitől bármi hasonlót tanult volna. A saját különleges megfigyelési képességeire építve kísérletezte ki ezt a kíméletes kezelési terápiát. Ennek a manuális kezelési technikának az alkalmazásához semmiféle gyógyszerre vagy eszközre nincsen szükség, csak a terapeuta két kezére. Ezen kívül ennek a kezelési technikának semmiféle mellékhatása sincs. Teljesen hétköznapi dolog, hogy a legtöbb beteg egy vagy néhány kezelés után fájdalommentessé, egyenessé, mobillá válik. Sokszor több éve tartó problémák esetében is. A kezelések lezárultával a betegek gyakorlatokkal "kezelhetik" magukat otthon tovább.


Indikációs területek


Az eddigi tapasztalatok alapján a hát és ízületek minden reversibilis funkciózavara (blokádok) jól kezelhető a Dorn technikával. Legfőképpen az ez okból eredő fájdalom hálás indikáció. Ez a kezelési technika alkalmas ezenkívül minden megbetegedés kezelésére, ami direkt vagy indirekt a csigolyaoszloppal és az ízületekkel kapcsolatban van. A Dorn technika, mint egy rendkívül kíméletes technika elviekben szinte minden ember kezelésére alkalmas. Medencefélállások, isiász, Iliosacrális bokádok, csípő-, tér-, bokaízületi problémák, lumbális-, cervikális-, gerincproblémák, vállizületi fájdalmak, teniszkönyök, fejfájás, szédülés, tinitusz, hallási és látási problémák, érzékenység a csukló és bokaízületben.


A váratlan kiegészítő hatás


Kezelések után gyakran hallottam a következőket: “elmúlt a szívtájéki fájdalmam” vagy “sokkal jobban látok” vagy “a kisfiamnak a kezelés óta elmúltak az éjszakai ágybavizelési problémái” stb.


Forrás: www.visszenkft.hu

60 perces kezelés ára 6000Ft

Gyógytorna, egyéni foglalkozások: Rácz Réka +36304754574