Várandós torna

A Vízililiom Fitnesz kellemes környezetében szeretettel várjuk a mozogni vágyó kismamákat, akik szeretnék megtartani a terhesség során a megváltozott állapothoz méltó ideális testsúlyukat.


A várandós torna alkalmával lehetőséget kínálunk a várandósság alatt és a szülés után a szervezet statikai és élettani változásai következtében szinte törvényszerűen fellépő mozgásszervi panaszok megelőzésére és kezelésére. A tornát néhány fős csoportokban végezzük. A hagyományos terhestornát (pl. légzéstechnika) a gerincet stabilizáló izmok speciális erősítésével egészítjük ki.


Ezek a speciális izomerősítő gyakorlatok segítenek a fokozatosan növekedő súly miatt kialakuló gerincfájdalmak, valamint az izomzatban fellépő túlterhelés okozta fájdalmak csökkentésében, megelőzésében, és a súlypont áthelyeződése miatt a törzs súlyvonalának optimális megtartásában. A megfelelő intenzitású fizikai aktivitás jót tesz a babának és a mamának, a szakember irányítása mellett végzett terhestorna pedig segít a szülésre való felkészülésben.


A tornát a várandósság második harmadában lehet elkezdeni, előtte pl. ha valaki rendszeresen sportolt nyugodtan folytatható az addig megszokott mozgásforma. A második trimeszterben jelentős fizikai változáson megy keresztül az anya szervezete, a testi-lelki egyensúly megtartásában sokat segíthet a várandós torna, ami kíméletesen, de rendszeresen mozgatja át a nő izmait, javítja testtartását és vérkeringését.


A gyakorlatok során kiemelt szerepet kap a lazítás elsajátítása. Ha jól megtanuljuk, a szülőszobán az erőgyűjtésben lesz nagy szerepe, és a későbbiekben, minden felmerülő problémánál, hasznos segítőtárs lehet.


Ne feledjük: a mozgás mindig öröm, ennek minden pozitív hatása kihat ránk és lelki egyensúlyunkra, rajtunk keresztül pedig a babára is!

Ára: 1500Ft/alkalom

6500Ft/5alkalom

Csoportos órák: Korom Zsuzsa: +36303225444