Musiikki


Tämän kesän musiikkitarjonta SavoGrown alueen kunnissa on harvinaisen laaja: tarjolla on musiikkitapahtumia bluesista poppiin ja varusmiessoittokunnasta kartanokonsertteihin. Tälle sivulle on koottu keskeisimmät Keiteleen, Pielaveden, Suonenjoen, Rautalammin, Tervon ja Vesannon musiikkipitoiset tapahtumat. Kunnat järjestävät myös runsaasti paikallistapahtumia, jotka löytyvät kuntien tapahtumakalentereista.


11.6. Arsenin Jazzit Hietalassa

Keiteleen Kesäteatteri, Hietalantie 40, Keitele

Ruokailu kello 18.00 alkaen ja jazzit 19.30-

Jazzit rytmittää: Antero Heikkinen ja Kuopion Rytmipojat sekä Robert de Godzinzky ja Birgers Ragtime Band

Koko perheen tapahtuma!

Lisätietoa Facebookissa: https://www.facebook.com/events/404931506619272/

26.6. Kari Tapio -laulajaiset

Klo 18.00-20.00 toripuisto, Suonenjoen keskusta

Iki-ihana Kari Tapio -laulajaiset yhteislaulutilaisuus Suonenjoen toripuistossa. Livenä säestämässä Rajalliset! Ohjelmistossa yhteislaulun lisäksi myös esityksiä.

Järj. Sisä-Savon Yrittäjänaiset ja Suonenjoen kaupunki


28.6.-1.7. Runon ja laulun Rautalampi

Rautalampi

Kulttuurikunta puhkeaa täyteen kukkaloistoonsa kesä–heinäkuun vaihteessa, kun Rautalammin Kulttuuriseuran järjestämä Runon ja laulun Rautalampi täyttää kylänraitin. Useamman päivän mittaiseen tapahtumien sarjaan kuuluu niin runoutta, musiikkia, kirjallisuutta, teatteria kuin maaseudun makujakin.

Lisätietoa (tulossa) Rautalammin kulttuuriseuran sivuilla30.6. Muikkuvestivaalit

Pielaveden keskusta, kts. aluekartta

Aika: 30.6. klo 10.00-

Pielaveden Muikkuvestivaalit on koko kansan ilmainen tapahtuma. Muikkaripäivän ohjelma sijoittuu Pielaveden keskustaan ja palvelut löytyvät tiiviiltä alueelta. Ohjelmassa mm. teatteria, musiikkia, Wanhojen ajoneuvojen kokoontuminen, päivätanssit, karaoke, lapsille pomppulinna ja taikuri Puijon Paronin.

Esiintyjinä:

 • Peer Günt
 • Katutaiteilija
 • Mörriganes

HIENOINTA MAHDOLLISTA KESÄPÄIVÄN OHJELMAA KOKO KYLÄN VOIMIN!

Lisätietoa: www.muikkuvestivaalit.fi

30.6. Iisvesi PikNik

Vesikiventie 239, Iisvesi

Uusi koko perheen tapahtuma Sinisellä majatalolla järven rannalla! Iisvesi Piknik on täydellinen tapa rentoon yhdessäoloon hyvässä seurassa kaveriporukalla tai perheen kanssa. Tapahtuma järjestetään la 30.6. klo 13.00- 19.00. Tunnelmasta vastaavat Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show-ryhmä, laulaja-näyttelijä Konsta Hietanen sekä vatsastapuhuja Sari Aalto.

Lisätietoa Facebookissa

5.7. ja 31.7. Kartanokonsertit

Rajallisten toivottu Kartanokonserttisarja jatkuu Rautalammilla kesällä 2018 seuraavien konserttien merkeissä:

To 5.7. Karjalan kartanossa (Karjalantie, Rautalampi)

"Eino Leinon matkassa" -kartanokonsertti Karjalan kartanossa, jossa Leino vietti kesiään 1900-luvun ensimmäisillä vuosikymenillä. Konsertissa esiintyvät Rajalliset. Konsertti alkaa klo 18.00.

Ti 31.7. Ropolan kartanossa (Ropolantie 110, Rautalampi)

Sound of Music - Elokuva- ja musikaalisävelten siivillä. Konsertissa esiintyvät Rajalliset. Konsertti alkaa klo 18.00.

Liput 17€/10€ (alle 12 v.). Liput ennakkomyynnissä Artteli Shopissa ja www.liveto.fi. Huom! Paikkoja rajoitetusti - liput kannattaa hankkia ehdottomasti etukäteen!


6.-8.7. Asilla Soi

Asinsalmen lava, Kiesimäntie 2795, Vesanto

Luvassa on musiikkia eri muodoissaan ja lauantaina lavatanssit:

Perjantai 6.7.

 • Hengellistä musiikkia klo 18. Solisteina mm. Jonna Haapamaa, Maija Röntynen-Huttunen ja Susanna Rytsy.

Lauantai 7.7.

 • Lauantai-illan tanssit klo 20.00-00.30. Solistina Tangoprinssi Jari Partanen. Säestää MauriSet, Aleksi Rönkä (kitara) ja Kari Rönkkö (haitari).

Sunnuntaina 8.7.

 • Kello 12.00 kesäkonsertti.
 • Kello 14.00 Sahansoiton SM-kisan finaali. Finalistit esittävät kaksi kappaletta; pakollisen ja vapaavalintaisen.

Järjestäjänä: Vesannon Musiikinystävät
6.7. Sporttia rannalla-iltabileissä Supersonic!

Lohimaa, Lohitie 701, Tervo

Sporttia Rannalla on kesän tykein koko perheen tapahtuma Tervon Lohimaassa. Loimulohta, erikoisoluita, laatuviinejä, urheilukilpailuja, kesä-DJ, huikeat puitteet luonnon keskellä – siitä on tehty Sporttia Rannalla! Paikalla on kymmenittäin savolaisia urheilujoukkueita, maailmanluokan koomikko Ismo Leikola, eikä ekologisesta asumisesta kiinnostuneita tulla unohtamaan. Iltabileitä lukuun ottamatta tapahtuma on ilmainen.

Tapahtuma alkaa: klo 10.00

Iltabileiden liput: 8 €

Tarkka ohjelma ja lisätiedot tapahtuman Facebook-sivuilla

13.- 15.07. Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Koulukatu 2-4, Suonenjoki

Juhlitaan niin että mansikkapellot raikaa! Koko perheen odotettu kesäkarnevaali kokoaa paikkakuntalaisten lisäksi mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea nauttimaan monipuolisesta karnevaaliohjelmasta. Luvassa on huippuesiintyjiä:

 • Neljä Ruusua
 • Ellinoora
 • Arttu Wiskari
 • Irina
 • Neljänsuora
 • Nelli Matula
 • Hevisaurus

Tarjolla on myös runsaasti muuta karnevaalitekemistä Mansikkaraveista maastopyörätapahtumaan ja tivolista mansikansyönnin SM-kisoihin!

Liput: Ticketmasterin kautta pe ennakkoon alkaen 15 € + käsittelykulut / La ennakkoon alkaen 15 € + käsittelykulut / Pe-La lippu ennakkoon alkaen 25 € + käsittelykulut / Su ilmainen

Ennakkomyyntipisteet Suonenjoella: K-Supermarket Suonenjoki ja K-Market, Metsola

Lisätietoa www.mansikkakarnevaalit.fi


Reiska MM-futis - 20.7. iltabileissä STIG!

Vesanto

Huikeaan suosioon noussut MM-turnaus on houkutellut kesä toisensa jälkeen paikalle yli 100 joukkuetta ja yli 1000 tossutaituria mittelemään enemmän tai vähemmän tosissaan paremmuudestaan!

Ilmoittautumisten avauduttua, turnaus täyttyi mukaan mielivistä joukkueista hetkessä, mutta katsomoon mahtuu! Tapahtuma on näkemisen ja kokemisen arvoinen myös yleisölle, joka viihtyykin tapahtuma-alueella pelejä ja menoa seuraillen runsaslukuisena läpi viikonlopun. Pe ja la iltoina jälkipelataan iltabileiden merkeissä alueelle nousevassa isossa ravintolateltassa livemusiikista nauttien. Perjantaina bileteltan lavalle nousee STIG.

Lisätietoa www.mmreiska.fi
28.7. KakkomäkiBlues

Kakkomäen ulkoilualueen hyppyririnteillä, Pielavedentie 151, Pielavesi

Aika: 28.7. klo 14-18

Kakkomäkiblues on kesän päättävä rento bluestapahtuma. Tapahtumassa esiintyvät kansainvälisesti arvostettu blues-muusikko Pepe Ahlqvist, Serko's Circuit, Dixieland ja Mr. Wolf & Coyotes.

Lisätietoa: Pielaveden 4h-yhdistys