KESÄN HELMET 2018
Tämän kesän tapahtumahelmet eli suurimmat tapahtumat SavoGrown alueen kunnissa - Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Vesanto - ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia! Monessa tapauksessa alunperin kyläjuhlina alkaneet karkelot ovat vuosien myötä paisuneet festarimittoihin.


Kesän 2018 tapahtumahelmet:

30.6. Muikkuvestivaalit

Pielaveden keskusta, kts. aluekartta

Aika: 30.6. klo 10.00-

Hienointa mahdollista kesäpäivän ohjelmaa koko kylän voimin! Pielaveden Muikkuvestivaalit on koko kansan ilmainen tapahtuma. Muikkaripäivän ohjelma sijoittuu Pielaveden keskustaan ja palvelut löytyvät tiiviiltä alueelta. Ohjelmassa mm. teatteria, musiikkia, Wanhojen ajoneuvojen kokoontuminen, päivätanssit, karaoke, lapsille pomppulinna ja taikuri Puijon Paronin.

Esiintyjinä:

  • Peer Günt
  • Katutaiteilija
  • Mörriganes

Lisätietoa: www.muikkuvestivaalit.fi
6.7. Sporttia rannalla

Lohimaa, Lohitie 701, Tervo

Sporttia Rannalla on kesän tykein koko perheen tapahtuma Tervon Lohimaassa. Loimulohta, erikoisoluita, laatuviinejä, urheilukilpailuja, kesä-DJ, huikeat puitteet luonnon keskellä – siitä on tehty Sporttia Rannalla! Paikalla on kymmenittäin savolaisia urheilujoukkueita, maailmanluokan koomikko Ismo Leikola, eikä ekologisesta asumisesta kiinnostuneita tulla unohtamaan. Iltabileitä lukuun ottamatta tapahtuma on ilmainen.

Tapahtuma alkaa: klo 10.00

Iltabileiden liput: 8 €

Tarkka ohjelma ja lisätiedot tapahtuman Facebook-sivuilla13.-15.07. Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Koulukatu 2-4, Suonenjoki

Juhlitaan niin että mansikkapellot raikaa! Koko perheen odotettu kesäkarnevaali kokoaa paikkakuntalaisten lisäksi mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea nauttimaan monipuolisesta karnevaaliohjelmasta. Luvassa on huippuesiintyjiä: Neljä Ruusua, Arttu Wiskari, Irina, Ellinoora, Nelli Matula, Neljänsuora ja Hevisaurus. Tarjolla on myös runsaasti muuta karnevaalitekemistä Mansikkaraveista maastopyörätapahtumaan ja tivolista mansikansyönnin SM-kisoihin!

Lisätietoa www.mansikkakarnevaalit.fi19.-21.7. Reiska MM-futis

Vesanto

Huikeaan suosioon noussut MM-turnaus on houkutellut kesä toisensa jälkeen paikalle yli 100 joukkuetta ja yli 1000 tossutaituria mittelemään enemmän tai vähemmän tosissaan paremmuudestaan!

Ilmoittautumisten avauduttua turnaus täyttyi mukaan mielivistä joukkueista hetkessä, mutta katsomoon mahtuu! Tapahtuma on näkemisen ja kokemisen arvoinen myös yleisölle, joka viihtyykin tapahtuma-alueella pelejä ja menoa seuraillen runsaslukuisena läpi viikonlopun. Pe ja la iltoina jälkipelataan iltabileiden merkeissä alueelle nousevassa isossa ravintolateltassa livemusiikista nauttien. Perjantaina bileteltan lavalle nousee STIG.

Lisätietoa www.mmreiska.fi

29.6.–29.7. Puhtaat Valkeat Lakanat

Keiteleen kesäteatteri, Hietalantie 40, Keitele

Keiteleen Kesäteatteri esittää Raija Orasen romaaniin pohjautuvan näytelmän Puhtaat valkeat lakanat. Näytelmän esitysoikeudet on tänä vuonna saanut ainoastaan yksi ammatti- ja yksi harrastajateatteri ja "lottovoitto" osui Keiteleelle.

Liput: 20/18/13€, ryhmät yli 20 hlöä, 17€/kpl

Tilauksesta ryhmille teatterilla on mahdollisuus ruokailuun ennen esitystä.

VARAUKSET: 046 657 2740 (arkisin klo 15-20) tai sähköpostilla myynti@kesateatteri.fi

Lisätietoa ja näytösaikataulu: www.kesateatteri.fi tai sähköpostilla info@kesateatteri.fi
8.-9.9. Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin keskusta

Tule mukaan kokemaan ainutlaatuiset suurmarkkinat, joilla on pian 200-vuotinen historia. Savon vetovoimaisimmat markkinat kokoavat yhteen yli 10 000 kävijää nauttimaan markkinatunnelmasta ja monipuolisesta ohjelmasta. Markkinoilla voi kokea tuhansien pestuuvieraiden, yli kahdensadan markkinateltan ja rompetorin luoma ainutkertaista pestuutunnelmaa! Tapahtumaan liittyy myös valtakunnallinen raittisoittokilpailu!

Lisätietoa kunnan sivuilta


Etelä-Konneveden kansallispuisto

Lähtöpiste Törmälän kurssikeskuksen P-paikka (Konnekoskentie 552) tai 1.5 km eteenpäin Törmälästä Kalajan P-paikka, Rautalampi

Rautalammin ja Konneveden kuntien alueella sijaitseva Etelä-Konneveden kansallispuisto on ehdoton käyntikohde SavoGrown alueella vieraileville. Kansallispuiston maisemat vaihtelevat jylhistä kallioista sokkeloiseen saaristoon ja tarjoavat elämyksiä niin kävellen kuin veneelläkin liikkuvalle.

Kansallispuisto soveltuu erinomaisesti päiväretkeilyyn. Ensi kertaa vierailevalle loistava valinta on 4.6 km pitkä Kalajan kierros, joka nousee kansallispuiston huikeimpiin maisemiin Kalajanvuorelle (Huom! Tukevat kengät jalkaan: valmistaudu kivikkoiseen maastoon ja korkeuseroihin!).

Lisätietoa: www.luontoon.fi/etela-konnevesi ja retkipaikka.fi/etela-konneveden-kansallispuisto/