TAPAHTUMAT

2019Legendaariset Mansikkakarnevaalit, huiman suosion saavuttaneet Reiska MM-futiskisat tai hillittömän suuret Pestuumarkkinat Rautalammilla ovat esimerkkejä siitä, miten alunperin kyläjuhlina alkaneet karkelot ovat vuosien myötä paisuneet festarimittoihin.

Rennolla savolaisella meiningillä järjestettävissä tapahtumissa ei pönötetä - välittömässä tunnelmassa viihtyvät niin oman kylän väki kuin vieraatkin.

Kesän 2019 tapahtumahelmet:

29.6. Muikkuvestivaalit

Pielaveden keskusta

Aika: 29.6. klo 10.00-

Hienointa mahdollista kesäpäivän ohjelmaa koko kylän voimin! Pielaveden Muikkuvestivaalit on koko kansan ilmainen tapahtuma. Muikkaripäivän ohjelma sijoittuu Pielaveden keskustaan ja palvelut löytyvät tiiviiltä alueelta. Ohjelmassa mm. teatteria, musiikkia, Wanhojen ajoneuvojen kokoontuminen, yhteislaulua, karaoke, lapsille tivoli ja pomppulinna.

Lisätietoa: www.muikkuvestivaalit.fi
6.7. Raksafestarit rannalla

Lohimaa, Lohitie 701, Tervo

Tervon Lohimaassa tärähtää meklarin nuija pöytään 6.7., kun Tervon kunta järjestää suuren rakennustarvikkeiden huutokaupan. Meklareina toimivat TV-julkkikset Aki ja Heli Palsanmäki. Yleisöä huutamiseen lämmittelee rakennusalan ammattilainen Timo Harjakainen.

Tapahtuma alkaa: klo 10.00

Tarkka ohjelma ja lisätiedot tapahtuman Facebook-sivuilla12.-14.7. Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Koulukatu 2-4, Suonenjoki

Juhlitaan niin että mansikkapellot raikaa! Koko perheen odotettu kesäkarnevaali kokoaa paikkakuntalaisten lisäksi mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea nauttimaan monipuolisesta karnevaaliohjelmasta. Luvassa on huippuesiintyjiä: Arttu Wiskari, Teflon Brothers, Roope Salminen ja Koirat, Jannika B ja Matti ja Teppo. Tarjolla on myös runsaasti muuta karnevaalitekemistä!

Lisätietoa www.mansikkakarnevaalit.fi18.-20.7. Reiska MM-futis

Vesanto

Huikeaan suosioon noussut Reino-tossuilla pelattava MM-turnaus on houkutellut kesä toisensa jälkeen paikalle yli 100 joukkuetta ja yli 1000 tossutaituria mittelemään enemmän tai vähemmän tosissaan paremmuudestaan!

Ilmoittautumisen avauduttua ryntäys oli perinteisen hurjaa vilskettä! Ensimmäisen kahden minuutin aikana 32 joukkuetta ja ensimmäisen tunnin aikana noin 100 joukuetta! Tapahtuma on näkemisen ja kokemisen arvoinen myös yleisölle, joka viihtyykin tapahtuma-alueella pelejä ja menoa seuraillen runsaslukuisena läpi viikonlopun. Virallisissa MM-Reiska After Partyissä esiintyvät tänä kesänä mm. pe 19.7. Happoradio ja vielä varmistamaton toinen esiintyjä sekä la 20.7. Uniklubi ja Osmo's Cosmos.

Lisätietoa www.mmreiska.fi

28.6.–21.7. Tangomusikaali Onnen Maa

Keiteleen kesäteatteri, Hietalantie 40, Keitele

Keiteleen Kesäteatteri esittää Raija Orasen romaaniin pohjautuvan näytelmän Puhtaat valkeat lakanat. Näytelmän esitysoikeudet on tänä vuonna saanut ainoastaan yksi ammatti- ja yksi harrastajateatteri ja "lottovoitto" osui Keiteleelle.

Liput: 20/18/13€, ryhmät yli 20 hlöä, 17€/kpl

Tilauksesta ryhmille teatterilla on mahdollisuus ruokailuun ennen esitystä.

VARAUKSET: 046 657 2740 (arkisin klo 15-20) tai sähköpostilla myynti@kesateatteri.fi

Lisätietoa ja näytösaikataulu: www.kesateatteri.fi tai sähköpostilla info@kesateatteri.fi
7.-8.9. Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin keskusta

Tule mukaan kokemaan ainutlaatuiset suurmarkkinat, joilla on pian 200-vuotinen historia. Savon vetovoimaisimmat markkinat kokoavat yhteen yli 10 000 kävijää nauttimaan markkinatunnelmasta ja monipuolisesta ohjelmasta. Markkinoilla voi kokea tuhansien pestuuvieraiden, yli kahdensadan markkinateltan ja rompetorin luoma ainutkertaista pestuutunnelmaa! Tapahtumaan liittyy myös valtakunnallinen raittisoittokilpailu!

Lisätietoa kunnan sivuilta