Suonenjoki

Tervetuloa Suonenjoelle!

Suomen herkullisin kunta toivottaa kesäasukkaat ja matkailijat lämpimästi tervetulleiksi! Kaikkien tuntema mansikkapitäjä tarjoaa kesällä tapahtumia kyläpäivistä festareihin, ja harjujen ja lampien kuvioimat maastot tarjoavat loistavat puitteet luonnosta nauttimiseen. Lähde vaikka ilmaisella kaupunkiveneellä soutelemaan Suonenjoelle tai tutustu paikkakunnan nähtävyyksiin kulttuurikierroksella.

Kesän kohokohta on koko perheen tapahtuma Suonenjoen mansikkakarnevaalit, josta löytyy ohjelmaa kaikenikäisille. Ja täältä löydät tietysti Suomen makeimmat mansikat!

Alle on poimittu muutamia käymisen arvoisia kohteita ja tapahtumia Suonenjoella. Lisätietoa ja lisää tapahtumia löydät kunnan kesätapahtumasivuilta ja tapahtumakalenterista.

Kesän 2018 nosto


13.- 15.7. Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Koulukatu 2-4, Suonenjoki

Juhlitaan niin että mansikkapellot raikaa! Koko perheen odotettu kesäkarnevaali kokoaa paikkakuntalaisten lisäksi mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea nauttimaan monipuolisesta karnevaaliohjelmasta. Luvassa on huippuesiintyjiä: Neljä Ruusua, Arttu Wiskari, Irina, Ellinoora, Nelli Matula, Neljänsuora ja Hevisaurus. Tarjolla on myös runsaasti muuta karnevaalitekemistä Mansikkaraveista maastopyörätapahtumaan ja tivolista mansikansyönnin SM-kisoihin!

Lisätietoa www.mansikkakarnevaalit.fi


Muut kesän helmet


Kolikkoinmäen työläiskotimuseo

Kiertotie 8, Iisvesi

Savon Pispalaksikin kutsuttu Kolikkoinmäen idyllinen puutalokortteli sijaitsee Iisvedellä noin 6 km Suonenjoen keskustasta. Sahatyöläisille 1920-luvulla rakennetun asuinalueen pikkutalot muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka henkii entisaikojen tunnelmaa. Yhdessä alueen taloista toimii nykyään Kolikkoinmäen työläiskotimuseo, jossa voi käydä kurkistamassa miten tavallinen kansa eli viime vuosisadan alkupuolella.

Avoinna: 26.6.-28.7. ma klo 13-19, ti-pe klo 12-18

Pääsymaksu 2 €

25.6. Kolikkoinmäen Työläiskotimuseon kesänavaus klo 18.00

Työläiskotimuseon ja kutsuvierastaiteilija Eeva Mölkäsen ENNEN&NYT -kesänäyttelyn (25.6.-27.7.) ohjelmalliset avajaiset. Esiintymässä Milja ja Anneli - Kesäisiä lauluja, Iisvesi-seuran muurinpohjalettukahvio.

4.7. Kotiseutukävelykierros Kolikkoinmäellä klo 18.00-20.00

Suositut Kulttuurikävelykierrokset jatkuvat! Kävelykierroksella tutustutaan Kolikkoinmäen työläisasuinalueeseen ja sen historiaan. Lähtö työläiskotimuseolta. Kierroksen kesto noin 1 h, oppaana Helga Ylönen. Vapaa pääsy.

Järjestäjä: Suonenjoen kaupunki

26.6. Kari Tapio -laulajaiset

Klo 18.00-20.00 toripuisto, Suonenjoen keskusta

Iki-ihana Kari Tapio -laulajaiset yhteislaulutilaisuus Suonenjoen toripuistossa. Livenä säestämässä Rajalliset! Ohjelmistossa yhteislaulun lisäksi myös esityksiä.

Järj. Sisä-Savon Yrittäjänaiset ja Suonenjoen kaupunki30.6. Iisvesi PikNik

Vesikiventie 239, Iisvesi

Uusi koko perheen tapahtuma Sinisellä majatalolla järven rannalla! Iisvesi Piknik on täydellinen tapa rentoon yhdessäoloon hyvässä seurassa kaveriporukalla tai perheen kanssa. Tapahtuma järjestetään la 30.6. klo 13.00- 19.00. Tunnelmasta vastaavat Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show-ryhmä, laulaja-näyttelijä Konsta Hietanen sekä vatsastapuhuja Sari Aalto.

Lisätietoa Facebookissa

7.7. Siltatanssit Kuivataipaleen museokanavalla

Kuivataipaleentie 125, 77600 Suonenjoki

Klo 18.00-21.00

Koko perheen tapahtumassa tanssia Duo Sininsen huivin ja Pekka Jussilan kitaroinnin tahdittamana. Arvontaa, lohikeittoa, kahvia ja pullaa.

Järjestäjä: Jalkala-Hulkkola kylätoimikunta

11.7. Kesäkemulat

Klo 18 toripuistossa Suonenjoen keskustassa

Mökkiläisten, vapaa-ajanasukkaiden, kesälomalaisten ja paikallisten iloinen kesäjuhla koko perheelle. Tarjolla työpajoja, kisailuja, herkkuja ja arpajaisia!

Toritansseja tahdittaa Pekka Jussila, esiintymässä myös Kuopio kieroon kelloojat –pyörätuolitanssiryhmä. Tapahtumassa myös mansikkatyttöehdokkaat, mansikkatonttu ja paljon muuta!