Rautalampi

Tervetuloa Rautalammille!

Rautalammin kunnan historia ulottuu 1500-luvulle asti ja vanha kulttuuripitäjän tunnelma on edelleen aistittavissa kylänraitilla. Kunnan alueella on useita kartanoita, joista osa on myös matkailukäytössä. Etelä-Konneveden kansallispuiston opastuskeskus sijaitsee vain hetken ajomatkan päässä kunnan keskustasta.

Kunnan kesätapahtumatarjonnan kohokohtia ovat tänä kesänä Nuapuri Pop, perinteikäs Runon ja laulun Rautalampi, Kartanokonsertit, Masinistiin Kulttuurj'päevät ja kesä huipentuu suurmarkkinatapahtuma Pestuumarkkinoihin.

Alle on poimittu muutamia käymisen arvoisia kohteita ja tapahtumia Rautalammilla. Lisää tapahtumia löydät kunnan tapahtumakalenterista.

Kesän 2018 helmiä

28.6.-1.7. Runon ja laulun Rautalampi

Rautalampi

Kulttuurikunta puhkeaa täyteen kukkaloistoonsa kesä–heinäkuun vaihteessa, kun Rautalammin Kulttuuriseuran järjestämä Runon ja laulun Rautalampi täyttää kylänraitin. Useamman päivän mittaiseen tapahtumien sarjaan kuuluu niin runoutta, musiikkia, kirjallisuutta, teatteria kuin maaseudun makujakin.

Lisätietoa (tulossa) Rautalammin kulttuuriseuran sivuilla
5.7. ja 31.7. Kartanokonsertit

Rajallisten toivottu Kartanokonserttisarja jatkuu Rautalammilla kesällä 2018 seuraavien konserttien merkeissä:

To 5.7. Karjalan kartanossa (Karjalantie, Rautalampi)

"Eino Leinon matkassa" -kartanokonsertti Karjalan kartanossa, jossa Leino vietti kesiään 1900-luvun ensimmäisillä vuosikymenillä. Konsertissa esiintyvät Rajalliset. Konsertti alkaa klo 18.00.

Ti 31.7. Ropolan kartanossa (Ropolantie 110, Rautalampi)

Sound of Music - Elokuva- ja musikaalisävelten siivillä. Konsertissa esiintyvät Rajalliset. Konsertti alkaa klo 18.00.

Liput 17€/10€ (alle 12 v.). Liput ennakkomyynnissä Artteli Shopissa ja www.liveto.fi. Huom! Paikkoja rajoitetusti - liput kannattaa hankkia ehdottomasti etukäteen!

28.7. Masinistiin Kulttuurj'päevät

Kerkonkoskelle kokoontuu tänä kesänä komea wanhojen autojen kavalkadi.

Lisätietoa (tulossa) Sisä-Savon Mobilistit ry:n sivuilla


8.-9.9. Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin keskustan alue

Tule mukaan kokemaan ainutlaatuiset suurmarkkinat, joilla on pian 200-vuotinen historia. Savon vetovoimaisimmat markkinat kokoavat yhteen yli 10 000 kävijää nauttimaan markkinatunnelmasta ja monipuolisesta ohjelmasta. Markkinoilla voi kokea tuhansien pestuuvieraiden, yli kahdensadan markkinateltan ja rompetorin luoma ainutkertaista pestuutunnelmaa! Tapahtumaan liittyy myös valtakunnallinen raittisoittokilpailu!

Lisätietoa kunnan sivuilta