Virtualna knjižnica OŠ Ivan Duknović

SAMO KNJIGE IMAJU TU MOĆ ZAUSTAVITI VRIJEME, VRATITI NAS U PROŠLOST I ODVESTI U BUDUĆNOST.

Službena stranica o aktualnom koronavirusu, sa svim važnim informacijama, dostupna je na poveznici: koronavirus.hr.

Scribd otvoren svima na trideset dana

Sljedećih trideset dana Scribd dopušta besplatno korištenje! Odaberite knjige, zvučne knjige, časopise, dokumente itd. Sad je prava prilika! Scribd

Razgledavanje svjetskih muzeja iz udobnosti doma

Sljedeće dane moramo provesti u udobnosti vlastitog doma. Iako nam je kretanje bitno ograničeno, kako bismo pobijedili globalni virus, možemo putovati i razgledavati zahvaljujući Google Arts & Culture koji nam je omogućio besplatan virtualni posjet poznatim muzejima i galerijama diljem svijeta. Razgledavanje je slobodno djeci i roditeljima preko poveznica. :)

Međunarodna dječja digitalna knjižnica (ICDL)

Pregršt literarnih naslova za niže razrede osnovne škole.

Međunarodna digitalna knjižnica za djecu

e-Lektire za e-Školu

U okviru pilot-projekta e-Škole, ukupno 72 lektirna djela – 36 osnovnoškolskih i 36 srednjoškolskih objavljeno u novom ruhu, u novoj opremi, s obiljem dodatnih sadržaja, mogućnosti i funkcionalnosti.

e-lektire za OŠ

World Digital Library

Svjetska digtalna knjižnica s velikim brojem raznovrsnih naslova na svim svjetskim jezicima.

WDL

Preporučuje se čitanje djela sa stranice https://lektire.skole.hr/ jer su prilagođena čitanju s ekrana i odobrena od strane stručne knjižničarske struke.

Također, imajte na umu autorska prava koja se moraju poštivati.

* Teatar na daljinu * online teatar *

Draga djeco i roditelji, od ovog petka pratite i kazalište na daljinu!

Gradsko kazalište lutaka Split s online programom započinje online premijerom predstave Šporki Špiro i Neposlušna Tonka u petak 20. 3. u 18:00. Predstavu možete gledati putem YouTube kanala.

HNK Zagreb, preko posebnog YouTube kanala, svakodnevno će prikazivati predstave s repertoara Opere, Baleta i Drame toga kazališta. U sklopu tog jedinstvenog projekta moći ćete pogledati neke od najpopularnijih predstava središnjeg hrvatskog nacionalnog teatra ("Tri zime", "Smrt u Veneciji", "Opasne veze", "Ero s onoga svijeta", "Nikola Šubić Zrinski", "Romeo i Julija", "Ljudi od voska", "Ukleti Holandez" i druge).