Virtualna knjižnica OŠ Bartola Kašića

DOBRO DOŠLI NA STRANICE NAŠE VIRTUALNE KNJIŽNICE!

Našli smo se u situaciji da se ne možemo susretati u prostoru školske knjižnice kao inače, pa ćete na ovim stranicama moći pronaći mnoštvo materijala za čitanje, učenje i zabavu, a sve upite možete poslati na mail adresu navedenu u podnožju.

I svaki dan malo čitajte jer, kako kaže stara kineska poslovica:

"Tri dana nemoj čitati knjige i tvoje riječi izgubit će ljepotu".

Prijedlozi za čitanje i sudjelovanje u programima za poticanje čitanja! u šk.g. 2020./21.Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020.

ISTRAŽIVAČI PLANETA Z.

Hrvatski centar za dječju knjigu tradicionalno organizira kviz za poticanje čitanja u Mjesecu knjige koji traje od 15. 10. do 15. 11.

Kako ove godine ne stižemo nabaviti tražene knjige, kviz se provodi čitanjem online izvora pomoću kojih odgovarate na pitanja. Kvizu se već sada može pristupiti. Pažljivo pročitajte upute i tekstove koji će vas dovesti do ispravnog rješenja. Kada završite s ispunjavanjem kviza, navedite svoje ime i prezime, u polje e-mail upišite knjiznicaosbk@gmail.com i podatak da ste član školske knjižnice OŠ Bartola Kašića.

Kviz možete rješavati do 23. 10. 2020.

Kreće nova 12. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja “Čitanjem do zvijezda” za OSNOVNE ŠKOLE. Čitaju učenici od 5. do 8. razreda. Zainteresirani se mogu javiti u školsku knjižnicu.

Tema: “U svijetu knjiga”

Knjige s kojima ćemo se družiti ove sezone:

Miris knjige, Jadranka Klepac

Matilda, Roald Dahl

Demon školske knjižnice, Morea Banićević

Tom Gates - Svjetski dan knjige - Najbolji u povijesti (dosad), Liz Pichon