En preparació... la #Vilaniuada23

14 de juny de 2023

RESERVEU-VOS LA DATA

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

📌 ja.cat/inscripciovilaniuada23


El World Mobile City Project

El World Mobile City Project (WMCP) és un projecte col·laboratiu de georeferenciació de tecnologia mòbil, impulsat per l’Equip LaceNet i amb el suport dels centres que hi participen, així com la col·laboració de la UPC. És un projecte d’inclusió digital i una manera perfecta per conèixer diferents ciutats i treballar en un gran nombre de competències bàsiques i transversals de manera cooperativa i de forma lúdica.

El projecte té com a objectiu aprendre a localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics (targetes, mapes…) amb l’ús de tecnologies (internet mobile, geolocalització, codis QR, realitat augmentada,…) i aplicant el treball cooperatiu en petits grups.

Els protagonistes del projecte són els i les alumnes dels centres de primària i secundària de la comarca de l’Alt Camp els quals, amb el suport del professorat, descobriran la capital des d’una perspectiva una mica diferent.

El WMCP s’implementa a diverses ciutats i pobles dels Països Catalans i de l’Estat espanyol: Alcoi, Barcelona, Camp de Morvedre, Castelló, Elx, Gasteiz, Igualada, Manresa, València, Vic, Vall dels Alcalans, Valls i Xàtiva. La versió que es duu a terme a Valls rep el nom de Vilaniuada.


La Vilaniuada a la ciutat de Valls

L’activitat es presenta en forma de gimcana. L’alumnat participant, supervisat pels mestres o professors del seu centre, es desplaça des del punt de sortida a diferents punts de la ciutat en petits grups cap als llocs que s’indiquen en les targetes que rebrà cada grup. Habitualment es fan grups de 5 alumnes i cada grup tindrà 5 targetes. Al punt de control poden aconseguir-se'n més.

Les targetes d’indrets de la ciutat s’hauran distribuït tenint en compte les diferents característiques i activitats a fer en cada punt i contenen la informació necessària per visitar cada un dels indrets. En cada punt d’interès els alumnes hauran de realitzar una prova multimèdia i una de continguts. Quan es requereixi, s’haurà de compartir i etiquetar, degudament a Instagram, un contingut multimèdia (imatge/vídeo) específic, i es farà en comptes creats per a la publicació d'activitats del centre, ja sigui per la pròpia vilaniuada o per altres sortides o activitats.

Caldrà etiquetar les publicacions amb l'etiqueta o hashtag convenient i, si es desitja, amb una etiqueta que identifiqui el nom del centre participant. També es pot identificar el centre, si es desitja, amb el nom del compte o la descripció de la bio al perfil d'usuari.

Trobareu més informació a la GUIA DIDÀCTICA (consultable des de comptes XTEC).

Visitants: