Aluekartat

Palstakartta: Viherkummun siirtolapuutarha-alueen palstajako.Salaoj.pdf

Salaojat: Viherkumun alue on salaojitettu vuonna 1949 ennen alueen rakentamista.

Linjat on rakennettu halkaisijaltaan 70 - 90 mm:n poltetuista tiiliputkista. Putket sijaitsevat 1 - 1,5 m:n syvyydessä. Koko alueen kuivatus on tämän salaojaverkoston varassa. Kun alueella kaivetaan, on syytä muistaa salaojien olemassaolo ja jättää ne rikkomatta. Ojien sijainti ei ole tarkka. Kartta on paremminkin suuntaa antava.


Juomav.pdf

Talousvesiverkosto. Talousvesi on puhdasta vesijohtovettä, jota osuuskunta ostaa kaupungin vesilaitokselta.

Päätien varressa on läpi vuoden käytössä oleva osuuskunnan omistama vesiposti. Lisäksi alueella on kolme kesäajan käytössä olevaa yhteistä jakelupistettä, hanaa. Tekemällä osuuskunnan kanssa sopimuksen ja maksamalla vuosittain osuuskunnan kokouksen määräämän kulutusmaksun saavat jäsenet omalla kustannuksellaan vedättää palstalleen talousvesijohdon. Työn tekeminen sovitaan vesivastaavan kanssa. Talousvettä ei saa vetää majoihin sisälle.

Noin puolet palstoista on ottanut talousveden pihaansa.Kasteluvesiverkosto. Karttaan on merkitty Vantaanjoesta pumppuaseman kautta johdettu kasteluvesiverkosto. Osuuskunnan huolena on verkoston toimivuus palstan rajalle. Johdosta tuleva vesi on siis jokivettä, jota käytetään ainoastaan palstan kasteluun.