Vieskan ATK-apu

Kustintie 1 A 1, Ylivieska

045 651 3206

info@vieskanatkapu.com

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Huollatko takuunalaisia tietokoneita?

Voin halutessasi huoltaa tai määrittää laitteen vian. Tavanomaiset toimenpiteet eivät poista laitevalmistajan myöntämää takuuta. Suosittelen kuitenkin kääntymään laitevioissa aina myyjän tai valmistajan puoleen, jos laitteen takuu on vielä voimassa! Valmistajan takuu ei kuitenkaan korvaa ohjelmistovikoja.

Kannattaako rikkoutunutta tietokonetta nykyään enää korjata?

Riippuu koneen iästä ja viasta. Kannettavaan tietokoneeseen kannattaa yleensä vaihtaa rikkoutunut kiintolevy, näppäimistö, näyttöpaneeli tai virtaliitin.

Jos kustannusarvio jää alle 50% uuden hinnasta, kannattaa se vielä korjata. Jos varaosia ko. koneeseen ei ole enää saatavana, tai muuten kustannukset nousevat kohtuuttoman korkeiksi eikä konetta kannata korjata, voin kuitenkin siirtää tiedostosi talteen. Pöytäkone on rakenteensa ja halvempien varaosien vuoksi edullisempi korjata. Ostan myös rikkinäisiä tietokoneita varaosiksi.

Läppärini akku ei lataudu ja virtaliitin tuntuu löysältä. Mikä on vikana?

Virtaliitin on todennäköisesti rikkoontunut joko koneen sisältä tai laturin johdon päästä tai molemmista. Merkkihuollon kustannusarvio sisäisen virtaliittimen vaihdosta on yleensä n. 500 euron luokkaa. Vaihdan liittimen edullisesti koneesta riippuen 60-90 euron hintaan.

Katoavatko tiedostoni huollossa?

Pyrin aina korjaamaan koneen ilman käyttöjärjestelmän uudelleenasennusta. Jos se ei ole mahdollista, otan niin sovittaessa tiedostosi talteen ennen kiintolevyn tyhjennystä, ja palautan ne takaisin asennuksen jälkeen. Jos tiedostoja ei ole kovin paljon, Dropbox on ilmainen ja automaattinen varmuuskopiontipalvelu. Saat asennettua sen omalle koneellesi tästä linkistä. Myös Microsoftin Onedrive on ilmainen ja se tulee kaikkien uusien Windows 10 -koneiden mukana. Onedrive voidaan asentaa myös vanhempiin Windows-versioihin. HUOM! Muistithan ottaa varmuuskopiot tärkeistä tiedostoistasi? Vieskan ATK-apu EI vastaa mahdollisesti kadonneista tiedostoista. Tiedostojen varmuuskopiointi on aina asiakkaan vastuulla.

Säilyykö tiedostojeni luottamuksellisuus huollossa?

Ehdottomasti! Tiedostosi eivät joudu minkään kolmannen osapuolen käsiin, eikä tiedostojasi muutenkaan tarpeettomasti availla. Huollon jälkeen mahdollisesti talteen otetut tiedostosi poistetaan turvallisesti omilta varmuuskopiointimedioiltani.

Kuinka kauan huolto kestää?

Yleensä 1-3 päivää riippuen työtilanteestani.

Saako kauttasi varaosia?

En pidä isoa varastoa tietokoneen osista, mutta hankin tarvittavat osat, kuten kiintolevyt, muistit ja lisäkortit paikallisista ATK-liikkeistä tai tilaamalla verkkokaupoista.