Vetenskapliga appar

Här är en länksamling med intressanta pedagogiska mobilappar, som kan användas för att utveckla logiskt tänkande, tidsfördriv på tåget, anteckningsmaterial eller informationskanaler.

Googles Playbutik har använts för att leta fram apparna, men många av dem finns också på andra platformer. Vissa appar kräver en specifik version av operativsystemet, så de funkar nödvändigtvis inte på alla maskiner.

Brilliant

Appen har ett stort utbud av diverse tankenötter och matematiska problem, med dagliga påminnelser och utmaningar. Materialet kan skräddarsys till dina egna intresseområden och kunnande. Rekommenderas starkt för att utmana dig själv.

Funkar på Android, iOS och i browsern.

Curiosity

Appen samlar ihop information som publiceras på curiosity.com och levererar det till din telefon. För tillfället finns appen bara på engelska.

Funkar på Android (har inte kollat andra)

Math Tricks

Appen lär dig tips och tricks för att lösa olika uträkningar enklare med huvudräkning. Den har också ett intressant tvåspelarläge, där man tävlar om vem som löser uppgifterna fortare.

Funkar på Android (har inte kollat andra)

Play and Learn Science

PBS har en massa olika spel som lämpar sig för en mera yngre publik. Men specifikt Android spelet “Play and Learn Science”

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.pbskids.playandlearnscience

Verkar vara unikt med sin förälder-barn-interaktion. Tyvärr är spelet endast på engelska och spanska.

Funkar på Android (har inte kollat andra)


Science Journal

Appen fungerar som ett anteckningshäfte med tillgång till telefonens alla sensorer och kameror. Det går både snabbt och enkelt att anteckna små iakttagelser och göra små experiment. Alla funktioner är väl dokumenterade och förklaras bra från appen.

Publicerat av Google. Funkar på Android, iOS och de flesta Chrombookar.