Zelf aan de slag
Wat wat
Wie jong is, zit met duizend vragen. Op de website van Wat Wat vind je je antwoorden. Voor Wat Wat is geen topic te gek of taboe te groot.
Awel
Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Je kan anoniem en gratis bellen, mailen of chatten met een vrijwilliger van Awel.
Ook op de website van Awel kan je heel wat informatie vinden over bepaalde thema's.
Nok Nok
Je goed in je vel voelen is belangrijk. Voor iedereen. En je kunt het ook écht leren. Je vindt een verzameling van de beste tips, oefeningen en testjes voor jongeren op de website van Nok Nok.
Geluksdriehoek van Gezond Leven
Een gelukkig leven … Dat wensen we elkaar allemaal toe. Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies? Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk – Wat is het? Hoe kun je eraan werken? – in de geluksdriehoek.
Met de geluksdriehoek willen we informeren en inspireren. We willen mensen bewuster maken over geluk. En over hoe ze zich gelukkig en goed in hun vel kunnen voelen. We willen hen de weg wijzen over wat ze kunnen doen om zelf aan hun geluksgevoel te werken.
De doelgroep van de geluksdriehoek is de algemene bevolking vanaf 3 jaar. De driehoek geeft adviezen voor een grote groep mensen: het model is bedoeld om mensen te informeren en te ondersteunen bij het behouden of versterken van hun geluk.
Burgers vanaf 16 jaar kunnen meer diepgaand kennis maken met de verschillende elementen van de geluksdriehoek op www.geluksdriehoek.be.
Over Kop
In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp.
Meer info kan je vinden op de website van OverKop.
Gevoelsthermometer
De gevoelsthermometer is een app waarop je jouw gevoelens makkelijk kan vastleggen en ervan kan leren of ermee geholpen worden.
Via de gratis app kan je een goed beeld verkrijgen van je gevoelens. Je kan selecteren hoe je je voelt en er toelichting aan toevoegen. Je kan je gevoelens altijd en overal raadplegen en zo inzicht krijgen in jezelf. Je kan ook hulp vragen aan een hulpverlener die je verder kan helpen om je gevoelens beter te begrijpen.
Meer informatie kan je hier terugvinden.
tZitemzo
Welke rechten heb je als je ouders scheiden? Mag je je naam zomaar veranderen? tZitemzo helpt je verder met al je vragen over je rechten als kind.
Iedereen OK
Met de interventie op deze site helpen we je gevoelens van stress en angst te doorbreken via technieken uit de traumatherapie. De interventie bestaat uit een video die je door een stappenplan en oefeningen gidst. Je kan het stappenplan alleen of samen met je huisgenoten doorlopen in ongeveer vijfenveertig minuten.
ED TV
ED TV is een platform voor jongeren (en leerkrachten) dat met behulp van video's moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt; bv. rouw, mentaal welzijn, gezonde voeding, pesten, seksualiteit, enz.